Salut

L'epidèmia de la grip suma 104 casos més durant la darrera setmana

Continua la punta de la grip, després que l’estat epidèmic esclatés a final de desembre. Durant la darrera setmana es van declarar 104 nous casos i ja se n’acumulen 454.

L'epidèmia de la grip suma 104 casos més durant la darrera setmana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La incidència del virus durant la passada setmana és molt similar a la registrada les dues anteriors, amb 104 nous malalts davant els 118 i 104, respectivament, dels dos períodes anteriors. En global, el ministeri de Salut, prèvia notificació dels professionals sanitaris del Principat, ja ha registrat 454 casos (207 homes, 247 dones), el que dona una taxa d’incidència acumulada de 585,9 per 100.000 habitants.

Infants i gent gran són els col·lectius de població més vulnerables a la malaltia. Segons les dades acumulades pel ministeri, s’han declarat 34 episodis en infants d’entre 1 i 4 anys, amb una taxa d’incidència de 1.215,81. En la franja d’edat compresa entre els 5 i els 9 anys, els casos s’han elevat a 47, amb una taxa d’incidència de 1.144,39. Entre la gent gran, la major afectació s’ha declarat en persones majors de 85 anys, amb 22 casos i una taxa de 1.197, 28.

El sistema de vigilància de la grip s’engega a principis d’octubre, coincidint amb el període de vacunació contra la malaltia. Però fins al mes de desembre no es va començar a constatar que apareixia amb més virulència. La situació no està lluny del que està succeint a la resta d’Europa. Tal com recull el ministeri de Salut, l’activitat gripal continua alta en general entre la quarantena de països que han facilitat dades. Un dels trets diferencials d’aquesta darrera fase epidèmica és que s’ha avançat algunes setmanes respecte al que havia succeït els anys anteriors, quan normalment esclatava a mitjans o finals de gener. Al Principat el llindar de la fase epidèmica se situa en 55,68 casos per 100.000 habitants.

L’empitjorament dels símptomes dels pacients ha provocat que, des que es va iniciar la vigilància de la malaltia, s’hagin notificat 41 casos que han necessitat ingrés hospitalari.

tracking