Benestar

Espot nega que les famílies amb pocs recursos perdin ajudes

El ministre defensa el canvi de barems per prioritzar qui més ho necessita

Espot nega que les famílies amb pocs recursos perdin ajudesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El titular d’Afers Socials, Xavier Espot, va defensar ahir els canvis introduïts en l’article 32 de la Llei de serveis socials i sociosanitaris pel que fa als barems que s’apliquen per tenir dret a rebre una pensió de solidaritat, rebatent així les crítiques manifestades dilluns pel Partit Socialdemòcrata. Espot va indicar que a dia d’avui “una persona que tingui un habitatge d’ús habitual sense limitació de valor i una segona residència per valor de 550.000 euros, per exemple, pot tenir accés a la pensió de solidaritat per a gent gran i persones amb discapacitat”. De la mateixa manera, hi va afegir que “una persona que té 100.000 euros en efectiu al compte bancari també pot tenir accés a la pensió”, uns barems que va explicar que “ens semblen una mica massa elevats. El que hem fet és situar-los en uns marges de raonabilitat”.

Així doncs, va remarcar que “la finalitat de les pensions de solidaritat és subvenir a les necessitats de les persones que estan en situació de necessitat, no persones que tingui un patrimoni amb un valor superior a 500.000 euros”. Espot va negar, així, que algú que tingui 17.000 euros al compte corrent no tingui accés a aquestes ajudes, criticant que es busqui “esbiaixar el que diuen disposicions normatives”. Espot va assegurar que “es va obviar deliberadament llegir el contingut de l’article 32, que en l’apartat final diu que els criteris de valoració dels diferents aspectes del barem es faran reglamentàriament, “per tant, si tens 17.000 euros al banc no quedaràs fora, sinó que hauràs de complir com a mínim dos dels tres criteris que estableix l’article”.

Amb tot això, el ministre responsable d’Afers Socials va voler deixar clar que “no hem de perdre de vista que les pensions de solidaritat no cauen del cel, les paguem amb els impostos que paguem tots i cadascun dels ciutadans”.

tracking