Mobilitat

El Govern rebutja construir una rotonda al Punt de Trobada

El Govern rebutja construir una rotonda al Punt de TrobadaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha rebutjat la petició subscrita per 12.000 persones perquè es construeixi una rotonda per facilitar l’entrada i sortida al Punt de Trobada en assegurar que “no és viable”. En una resolució del 9 de gener, el director d’Ordenament Territorial, Manel Riera, explica que “en el tram del centre comercial no es pot augmentar l’amplada de la carretera”, i que per tant no s’hi pot fer una rotonda –si es fes seria “de dimensions clarament insuficients” i “perillosa”–.

A més, avança que “en un futur més o menys proper” “probablement” es farà una rotonda a uns centenars de metres del centre comercial, en una zona amb “àmplies extensions de ter­reny al marge oposat del riu que estan cridades a ser urbanitzades algun dia”. Per tant, conclou que la glorieta que demanen els signants “no és desitjable” perquè la nova rotonda situada a prop ja “millorarà l’accessibilitat al centre comercial”.

Riera també anuncia a la resolució que el Govern estudiarà com fer arribar la línia d’autobusos fins al Punt de Trobada amb l’objectiu que sigui realitat “en el temini de temps més breu possible”. Segons diu, abans que se suprimissin els girs a l’esquer­ra a la CG-1, l’octubre passat, els autocars arribaven al centre comercial “de forma estrictament voluntària” i no perquè hi hagués una parada.

Millora de la mobilitat

Riera al·lega que la supressió del carril central per a girs a l’esquerra ha tingut “uns beneficis inqüestionables” perquè ha permès disposar de dos carrils ininterromputs des de Sant Julià fins a la frontera, i això s’ha demostrat “molt efectiu” i s’ha traduït en “una important millora” de la fluïdesa viària.

Així, constata que “els beneficis” de la iniciativa són “inqüestionables” i remarca que “l’interès públic que guia el Govern no pot estar condicionat per l’interès particular d’un negoci concret”.

tracking