Societat

MoraBanc entrega més de 154.800 euros a tretze ONG

Tres noves associacions se sumen a la llista per rebre ajudes de l’entitat

MoraBanc entrega més de 154.800 euros a tretze ONGAna

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

MoraBanc va entregar ahir un xec valorat en 153.826 euros a tretze organitzacions no governamentals (ONG), segons va assenyalar el director general de l’entitat financera, Lluís Alsina. La meitat d’aquests diners, va detallar, provenen de les donacions que han fet els clients a través de les targetes solidàries, mentre que la resta els ha aportat l’entitat bancària. Alsina va indicar que els clients poden col·laborar o “amb una donació fixa a l’any o quan es fa una compra s’arrodoneix l’import”. Alsina va informar que actualment al voltant del 50% dels seus clients tenen una targeta solidària.

Aquest projecte va néixer fa sis anys, i durant tot aquest temps l’import de les ajudes representa un total acumulat de 701.439 euros. Alsina va avançar que esperen arribar al milió en dos anys: “volíem aconseguir aquest objectiu en deu anys i creiem que ho farem en vuit”.

MoraBanc ofereix una llista d’ONG i els clients són els que decideixen on volen donar. Quan es va començar la iniciativa, el 2011, n’hi havia sis, mentre que el 2016, tretze, i per aquest 2017 se n’han sumat tres de noves. Es tracta de la Fundació Privada Tutelar, que acompanya o defensa persones grans amb trastorns mentals o diversitat funcional, així com nens en risc social; Hi Arribarem Andorra, perquè nois discapacitats puguin fer activitats a la muntanya, com ara esquiar; i Marc G. G., de suport i acompanyament a persones que han perdut un familiar. Rosa Galobardes, presidenta d’aquesta darrera entitat, va ressaltar que “és una ajuda per fer coses noves i que la gent d’Andorra sàpiga que existim”.

tracking