Flexibilització dels requisits per a les autoritzacions de treball

No serà necessària una titulació o acreditar un any d’experiència de treball

Flexibilització dels requisits per a les autoritzacions de treballFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va aprovar ahir flexibilitzar els requisits en matèria de formació i experiència a l’hora de poder contractar treballadors de la quota general provinents de països de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu o d’estats amb conveni amb el Principat. El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, va explicar que fins ara calia acreditar una titulació estatal o un mínim d’un any d’experiència per contractar un treballador procedent d’aquests països.

Un cop aprovada la modificació del reglament de la quota general, quan no es pugui acreditar una titulació de caràcter estatal o una experiència mínima d’un any, es podrà contractar igualment el treballador si el Servei d’Ocupació conclou la idoneïtat de la persona sol·licitant per al lloc de treball i l’empresari assumeix unes obligacions en matèria de formació del treballador. El contractat haurà de signar el compromís de formar-se.

L’executiu ha pres aquesta decisió després d’haver-la consensuat amb els agents econòmics i socials i per la caiguda reiterada de la desocupació a Andorra.

Quotes per compte propi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Espot també va anunciar que el Govern ha aprovat una nova quota d’autorització de residència i treball per compte propi amb 250 permisos després que el darrer contingent, aprovat el maig del 2016, gairebé s’hagi esgotat.

La modificació també amplia el contingent aprovat el mes d’octubre passat per respondre a les necessitats dels sectors introduint dues noves professions que no estaven recollides fins ara: la de peó de la construcció i rentaplats. També es va decidir que el salari mínim de les ocupacions professionals de recepcionista d’hotel i cambrer es redueixi en 100 euros.

Canvis al passaport

D’altra banda, Espot també va anunciar que es canviaran els actuals passaports per un que incorporarà noves mesures de seguretat internacionals. S’establirà una numeració formada per la lletra O seguida de set xifres, tot i que es conservarà el número original de cada persona.

tracking