Salut

Es registren 116 casos de grip nous en set dies

Continua l’epidèmia i la primera setmana de l’any és quan la incidència és més destacada

Es registren 116 casos de grip nous en set diesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera setmana de l’any va tancar amb 116 casos nous de grip, segons va indicar ahir el ministeri de Salut en l’informe del sistema de vigilància de la grip 2016-2017. La primera setmana de gener és quan s’ha detectat més incidència des que es va començar a fer la vigilància el 3 d’octubre del 2016.

La darrera de desembre es van detectar 95 persones amb aquest virus, mentre que la penúltima de l’any, 90. Amb aquestes xifres, el Govern va anunciar recentment que hi ha una epidèmia de grip a Andorra. Això té lloc pel fet que la taxa d’incidència se situava a final de desembre en els 122,6 casos per cada 100.000 habitants, mentre que es considera epidèmia a partir dels 55,68 casos per cada 100.000 habitants.

Amb els nous casos detectats, segons el ministeri de Salut, es van incrementar fins a 345 les persones infectades pel virus des de l’octubre.

Principalment, la malaltia ha afectat més les dones, amb 193 casos. A més, la franja d’edat que més ha perjudicat aquesta malaltia són els menors d’entre 5 i 9 anys, seguit de les persones d’entre 45 i 49 anys (30 casos) i els d’1 a 4 anys o els de 30 a 34, ambdós amb 29 casos.

El servei d’urgències és el que va detectar la majoria dels casos, 213, mentre que la resta ho van fer els sanitaris que treballen en consultes mèdiques.

D’altra banda, un total dels 32 afectats els van haver d’ingressar a l’hospital, segons dades que es van recollir des de l’inici de la vigilància fins al 8 de gener.

Davant d’aquesta situació, el Govern va relatar que els serveis mèdics del país han administrat unes 5.300 vacunes per combatre la grip des que es va iniciar la campanya per prevenir la malaltia. Tot i així, aquestes són dades provisionals que es van recollir entre els mesos d’octubre i novembre, quan la incidència era menor. La campanya passada es van subministrar 5.837 dosis.

Per un altre costat, el ministre de Salut va exposar que una de les particularitats de l’actual epidèmia grip és la seva precocitat. En les darreres campanyes contra la malaltia es va registrar un increment dels casos les dues primeres setmanes de gener, mentre que ara han augmentat les darreres de desembre.

tracking