EXECUTIU

L'impacte en la carrera professional fa dubtar Tor

L’exambaixadora lidera una de les direccions de l’organització de la Francofonia

L'impacte en la carrera professional fa dubtar Tor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Imma Tor està avaluant la proposta per substituir Gilbert Saboya com a ministre d’Afers Exteriors, i el dubte fonamental per acceptar el càrrec es troba en com afectaria la decisió la seva carrera professional. Aquest és el principal inconvenient, segons han indicat diferents fonts properes al cas, perquè Tor està al capdavant d’una de les direccions de l’organització mundial de la francofonia i es tracta d’un lloc de treball d’alt nivell, de caràcter internacional. Les repercussions que tindria deixar aquesta feina per un termini proper als tres anys i l’impacte econòmic comparatiu han fet que Tor s’ho estigui pensant molt bé abans d’acceptar. El càrrec de ministra d’Exteriors seria una fita política, però segons les mateixes fonts, primer ha de tenir clar que no suposarà un entrebanc en la seva carrera professional.

Gilbert Saboya va evitar ahir parlar sobre el seu futur. Va marxar ràpidament del Consell General per evitar preguntes, i quan se li va demanar directament en un acte d’una ambaixada va declinar fer declaracions. Martí tampoc va voler comentar el futur del ministre d’Exteriors, donant a entendre, unit a la negativa de Saboya, que el tema ja es dona per descomptat i que el nou estadi és tractar com se’l substitueix i com s’incorpora l’actual titular d’Exteriors en una nova cartera de caràcter econòmic (pos­siblement anomenada de reactivació).

Martí va indicar que “si hi ha una incorporació serà per venir i sumar, potser ressituant algun ministre” i va afegir que “Saboya, Cinca, Espot, Mateu o d’altres poden liderar el proper projecte (demòcrata) com a candidats a cap de Govern”. Martí va refrendar que “Saboya està fent una gran feina amb l’acord d’associació i decideixi el que decideixi, i no únicament per Saboya, tots els ministres que avui en dia estan a Govern continuaran”. El cap de Govern va assegurar que “amb Imma Tor i Maria Ubach (les aspirants a substituir Saboya a Exteriors) no hi he parlat”.

tracking