afers exteriors

Andorra i Luxemburg escenifiquen les bones relacions actuals entre els dos estats

Andorra i Luxemburg escenifiquen les bones relacions actuals entre els dos estatsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La recepció que l’ambaixada de Luxemburg va oferir ahir en un cèntric hotel d’Andorra la Vella en motiu del nomenament de Gilles Serra com a nou cònsol honorari del país centreeuropeu va evidenciar les bones relacions que tenen actualment els dos estats. Ho van escenificar el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i l’ambaixador del Gran Ducat de Luxemburg a Andorra, Jean Graff, en els parlaments previs al jurament del càrrec per part de Serra. L’ambaixador luxemburguès, que va fer una petita introducció en català, va destacar la nova etapa que viuen les relacions entre els dos països i “la dinàmica molt positiva dels darrers anys”. Sobretot va assenyalar la signatura del conveni de no doble imposició entre Andorra i Luxemburg que es va signar el 2014 i que va entrar en vigor el març de l’any passat. Graff també va destacar la figura de Gilles Serra, del que va lloar el seu compromís i el seu ampli coneixement de la realitat tant andorrana com luxemburguesa.

El ministre Saboya també va ressaltar “el recopilatori d’avenços” dels darrers anys i va parlar del “bon clima d’enteniment” entre els dos estats”. Va agrair les paraules de Graff en referència a la importància del Principat en el panorama europeo malgrat les seves petites dimensions.

Luxemburg ha decidit obrir un consolat honorari per augmentar l’impuls que s’ha desenvolupat en les relacions bilaterals els últims anys i per donar suport al desenvolupament de les relacions per al benefici de ciutadans i empreses dels dos països.

A la recepció hi van assistir una cinquantena de persones, entre elles els presidents de la Cambra de Comerç i la Confederació Empresarial. També hi va haver una gran representació consular.

tracking