política

SDP vol que se suprimeixi la congelació de transferències

El partit considera que no es pot prorrogar una mesura que és transitòria

SDP vol que se suprimeixi la congelació de transferènciesFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Socialdemocràcia i Progrés (SDP) vol suprimir la congelació de les transferències comunals per aquest 2017. El conseller general del partit ha presentat un total de 24 esmenes al projecte de llei de pressupost per al 2017, entre les quals n’hi ha una que proposa eliminar el sostre de les transferències als comuns en considerar que hi ha hagut temps per reformar el model. Segons explica en la motivació de l’esmena, “DA ha tingut cinc anys per enllestir la modificació del règim de transferències als comuns i no ha fet res més que ajornar la negociació amb els comuns i les decisions que l’han d’acompanyar”.

En aquest sentit, la formació considera que prorrogar un any més la congelació és “la demostració de la manca de voluntat real d’avançar en la delimitació de les competències”. Així mateix, recorda que la mesura va ser plantejada i acceptada “com a purament transitòria” i que per tant ja s’hi hauria d’haver trobat una solució. Per tot plegat, adverteix que “perllongar durant quatre anys aquesta mesura transitòria ha estat ja menystenidor pels comuns, que són els òrgans de representació i administració que expressen els interessos dels ciutadans en l’àmbit territorial”.

Una altra esmena proposa suprimir les referències al salari mínim com a únic referent per a la revalorització de les prestacions econòmiques pagades per la CASS. Segons Naudi, “si es poden augmentar tots els salaris de l’administració, tant alts càrrecs com treballadors públics i parapúblics, s’ha de poder augmentar també l’IPC a les prestacions econòmiques de la Seguretat Social, ja que representen el salari de les persones més desfavorides en moments de malaltia, invalidesa o jubilació”.

SDP ha presentat esmenes en la línia de les que va presentar a la Llei de serveis socials i sociosanitaris per la disconformitat amb els criteris de gestió de la CASS, i també ha presentat propostes de millora al pressupost del ministeri d’Ordenament Territorial per dotar-lo de més recursos per a les millores d’accessibilitat. També vol augmentar la partida destinada a la Uifand.

tracking