política

El PS replica que la proposta de Jaume Bartumeu “no és cap novetat”

Afirma que de projectes polítics transversals “ja n’han existit” i que SDP ha rebutjat participar-hi

El PS replica que la proposta de Jaume Bartumeu “no és cap novetat”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata (PS) afirma que la proposta del president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP), Jaume Bartumeu, d’impulsar un projecte “transversal progressista” per a les properes eleccions generals “no és cap novetat” perquè s’ha fet en altres convocatòries electorals i “ha funcionat”. La secretària d’organització del partit, Susanna Vela, assenyala que “mai hem estat en contra d’això” i “la prova és que ho hem fet”, per exemple amb la plataforma Junts constituïda a les passades generals amb els Verds i Iniciativa Ciutadana i el projecte Front Comú que el PS, l’USd’A i el SAT van presentar el mes passat i que es troba actualment treballant en qüestions com la llei electoral o la llei de la nacionalitat i de la CASS.

“De projectes transversals ja n’han existit i el PS n’ha format part. Per a nosaltres no és cap problema”, va declarar Vela, alhora que va afegir que es tracta de “coalicions per tirar endavant un projecte que entenem que es mereix Andorra”. I respecte al partit de Bartumeu, va apuntar que “a SDP sempre se li ha obert la porta, com a tothom, altra cosa és que ells hagin declinat participar-hi”. Per això va criticar que es pretengui reobrir un debat que ja s’ha tingut en d’altres comicis i en aquest sentit va indicar que “havent-hi hagut experiències, no sé la intenció de proposar això a aquestes altures”. Sobre el fet que l’excap de Govern aprofités la proposta d’anar “més enllà de la família socialdemòcrata” per anunciar que no descarta presentar-se com a candidat a les eleccions, Vela va remarcar que “les persones no són importants, són importants els projectes i el que hi ha al darrere”.

Canvis “en positiu”

Vela va divergir de les declaracions de Bartumeu avisant que l’acord d’associació i l’intercanvi automàtic d’informació provocaran “una patacada pressupostària important” per la davallada d’ingressos. Segons la dirigent socialdemòcrata, pel que fa a l’acord amb la UE “hi haurà un canvi en positiu per a Andorra” i “les coses canviaran a millor”. Pel que fa als canvis al sistema financer, va assenyalar que “hi ha un full de ruta i són passos que s’havien de fer de forma obligatòria”. “Si realment volem canviar hi ha un marc que ens envolta”, va dir.

tracking