turisme

Neilson segueix sense poder aterrar a Alguaire

Neilson segueix sense poder aterrar a Alguaire

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els quatre vols procedents d’Anglaterra que havien d’aterrar ahir a l’aeroport de Lleida-Alguaire van haver de ser desviats al de Reus a causa de la boira. Per quarta vegada consecutiva els avions noliejats per l’operador turístic britànic Neilson per portar esquiadors de les illes fins al Principat van haver de canviar l’aeroport de destí. D’ençà que va començar la campanya d’hivern cap vol de Neilson ha pogut ater­rar o enlairar-se de l’aeroport lleidatà, que fa més d’un mes que està afectat per la boira. Concretament han estat 24 les operacions que estaven previstes fer a la infraestructura des que va arrencar la campanya, el 21 de desembre, que no s’han pogut realitzar i que la boira ha obligat a traslladar a Reus.

Els quatre vols afectats ahir portaven turistes de Londres (dos), Birmingham i Manchester i havien de recollir els esquiadors que havien passat uns dies de vacances a Andorra. Van ser un miler els viatgers que es van veure afectats pel canvi de programació, entre els que van haver de fer el camí cap al Principat per carretera des de l’aeroport de Reus i els que van haver de fer el trajecte contrari per, des de Tarragona, tornar als aeroports anglesos.

L’operador turístic britànic té un conveni amb la Generalitat de Catalunya, propietària de l’aeroport de Lleida-Alguaire, per desviar a Reus els vols quan la boira no hi permet operar. El 21 i el 28 de desembre, l’1 de gener i ahir l’aeroport de Lleida ha estat tancat als vols britànics. I va haver un cinquè dia amb vols anul·lats. Va ser el 30 de desembre, quan Air Nostrum no va poder operar el vol que fa cada setmana a Palma de Mallorca.

tracking