la nit més màgica

Els Mags d'Orient omplen el país d'il·lusió

El fred va respectar una cavalcada que va reunir milers de persones a Escaldes i Andorra la Vella

Els Mags d'Oorient omplen el país d'il·lusióXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A hores d’ara poca cosa o res es pot fer. Els nens i nenes que hagin estat bons hauran rebut tots els regals o bona part dels presents demanats. I els que hagin estat molt dolents, amb una mica de sort, carbó. I és que Ses Majestats els Reis d’Orients han passat tota la nit treballant fent entrega dels regals demanats després que ahir a la tarda milers de persones, la majoria menuts, es reunissin als carrers d’Escaldes i la capital per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar. En un vespre relativament poc fred, la comitiva formada per setze carrosses i 400 persones va venir encapçalada en forma de benvinguda per un grup de batucada que a cop de tambor va intentar fer més entretinguda l’espera. Alguns van estar més d’una hora plantats al carrer.

Superat, per alguns, el tràngol del ritme brasiler tan poc habitual en aquesta època de l’any, el carter reial va ser l’encarregat d’obrir el seguici per recollir les cartes dels menuts més tardans i que es volien assegurar que els Reis Mags les rebessin. A partir d’aquí, una darrera l’altra, van desfilar onze carrosses més. Les de sempre, amb els personatges Disney més estimats: Alícia, els 101 Dalmates, Aladdin, Pinotxo o la Be-lla i la Bèstia. D’altres s’allunyaven del dibuix clàssic, com la de Bob Esponja, i també hi va haver lloc per a les més clàssiques de la cavalcada, com són les de l’os polar, el Saloon, els bolets i les fades i els mussols. Una mitja hora de desfilada que van tancar les tres carrosses dels Reis Mags. Primer la de Melcior, després la de Gaspar i l’última, la del rei més estimat, Baltasar. I com que era millor tenir setze carrosses que no pas quinze, va tancar la desfilada un camió de bombers ple de regals.

No sabem si amb els regals d’en Martí i la Júlia. Dos germans andorrans que han fet una generosa carta a Ses Majestats amb una bona llista de les joguines més populars. La Patrulla Canina, la Prodigiosa Ladybug, les que estan més de moda, però també hi havia espai per a Pokemon, Lego, Playmobil i fins i tot algun llibre. Al seu costat, la mare no veia gens clar que els Reis ho portessin tot. Entre els centenars de nens també hi havia alguns turistes. Un d’ells, la María, de València, que va assegurar confiar que alguns dels regals demanats a la carta arribaran a l’hotel on està passant les vacances. També esperava una bona collita el petit Jofre, de tres anys. No se’n recordava ben bé del que havia demanat, però ho esperava amb ganes.

MIL-I-UNA FORMA DIFERENTS DE 'CAÇAR' CARAMELS SENSE REBRE MAL

Els organitzadors de la cavalcada de les parròquies centrals, el comú d’Andorra la Vella i la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany, van repartir prop de 9.000 quilograms de caramels durant les dues hores i mitja que va durar la desfilada. I com sempre passa en aquests tipus d’esdeveniments, una de les diversions de petits i grans va ser la caça de caramels. Per la ruta de la plaça dels Dos Valires fins a la plaça del Poble es van poder veure una bona quantitat de formes diferents per arreplegar els dolços. Una de les novetats va ser la utilització d’una mena cucurutxo gegant regalat per una entitat bancària del país que va permetre la caça al vol del caramel. Aquest enginy va conviure amb els més clàssics com l’ús de la caputxa dels anoracs, portar grans bosses de plàstic, caixes i un sistema que s’ha posat de moda els darrers anys: la utilització de paraigües cap per vall.

Però la millor manera de no rebre cap cop al cap d’un dolç perdut va ser anar directament a la carrossa i demanar els caramels als membres del seguici. Alguns fins i tot se’n van endur una bossa sencera. Alguns van optar pel sistema més còmode: deixar que els caramels volin i recollir-los directament de terra. Mil-i-una formes diferents de caçar caramels.

Els Mags d'Oorient omplen el país d'il·lusió

tracking