tradicions

Els Reis d'Orient arriben aquesta tarda

La cavalcada de les parròquies centrals comptarà amb menys carrosses de les habituals (16) perquè s’estan millorant alguns vehicles

Els Reis d'Orient arriben aquesta tardaANA / D. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Setze carrosses i una comitiva de 400 persones entre nens, voluntaris i agents de circulació. D’aquesta manera rebran aquesta tarda les parròquies centrals Ses Majestats els Reis d’Orient. Organitzada pel comú d’Andorra la Vella i la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany, la cavalcada conjunta en honor a Melcior, Gaspar i Baltasar arrencarà a dos quarts de set de la tarda des de la plaça escaldenca dels Dos Valires i aproximadament dues hores després arribarà a la plaça del Poble, on se situarà el Palau Reial. El trajecte contempla un parell de canvis respecte a les dar­reres edicions, ja que es tornarà a passar per la plaça de la Rotonda després que s’hagi mogut l’arbre de Nadal per permetre que la creuin les carrosses i no passarà per la plaça de les Arcades.

Així, un cop es doni el tret de sortida a la plaça dels Dos Valires, la comitiva recorrerà els carrers Esteve Albert i Josep Viladomat fins a l’avinguda de les Escoles, i a partir d’allà enfilarà Carlemany. La cavalcada continuarà per l’avinguda Meritxell fins arribar a la plaça Príncep Benlloch i acabarà a la plaça del Poble, al costat del poblet de Nadal de la capital.

Enguany el nombre de carrosses serà inferior al de cavalcades passades. Concretament seran 16 i no 19, segons va explicar al Diari el president de la Unió Pro Turisme d’Escaldes-Engordany, Carles Núñez. L’associació, que és la que proporciona la gran majoria de carrosses, està en procés de millora dels xassissos dels vehicles i per “motius pressupostaris” no han arribat a temps a la cavalcada d’enguany. Segons va assegurar Nuñez, “l’any que ve es tornarà a la xifra habitual de carrosses i moltes d’elles modificades”. El pressupost de la cavalcada està al voltant dels 25.000 euros.

Prop de 9.000 kg de caramels

Els organitzadors tenen previst repartir durant tot el trajecte de la cavalcada prop de 9.000 quilograms de caramels –són uns 3.000 més dels que es van llançar des de les carrosses durant la desfilada del 2016–, tots aptes per a persones celíaques.

Malgrat que hi haurà menys carrosses de les habituals, des de la Unió Pro Turisme es va assegurar que tots els nens que han volgut participar en la comitiva (uns 240 infants) ho podran fer i que a cada un dels vehicles n’hi haurà una vintena.

El pas de la comitiva per Escaldes-Engordany i Andorra la Vella provocarà que el trànsit rodat es vegi afectat sectorialment conformi avanci la desfilada. Ahir ja hi va haver talls puntuals a les par­ròquies centrals amb motiu de l’arribada avui dels Mags d’Orient. Concretament a causa del patge reial, que com és tradició va fer el mateix recorregut vint-i-quatre hores abans com a prèvia de l’aterratge de Ses Majestats.

Avui el carter reial recollirà a partir del migdia les cartes dels infants a la plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany. Els més tardans tindran l’oportunitat d’entregar la carta als Reis al final de la cavalcada.

ALTRES CAVALCADES

Canillo La cavalcada començarà a les sis de la tarda des del pàrquing del telecabina i acabarà a la plaça Prat del Riu, on els Reis rebran els infants.

Encamp Els Reis d’Orient recorreran els carrers del poble a partir de les sis de la tarda acompanyats d’una cercavila.

El Pas de la Casa Ses Majestats arriben en tot terrenys i carrosses fins al centre esportiu, després d’un castell de focs d’artifici i d’un descens de torxes per les pistes d’esquí a partir de les sis de la tarda.

Ordino Els Reis Mags arriben a les cinc de la tarda a la Casa Pairal. A les set, re-presentació d’‘Els Pastorets’ al Centre de Congressos.

La Massana Ses Majestats recorren a partir de les cinc els carrers i acaben a la plaça de Les Fontetes.

Sant Julià Cavalcada pel centre a partir de les sis.

Els Reis d'Orient arriben aquesta tarda

tracking