reportatge

Gael Purroy Roca es converteix en el primer nadó del 2017

El primer nadó del 2017 s’ha fet esperar per partida doble. Primer perquè havia de néixer el 26 de desembre i després perquè el part es va allargar 26 hores. Gael va néixer la nit del 2.

Gael Purroy Roca es converteix en el primer nadó del 2017Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estava programat per Sant Esteve, però en Gael no tenia pas pressa i es va esperar per néixer fins al 2 de gener. I s’ho va prendre amb calma, fins a 26 hores va estar la seva mare de part. Finalment, el primer nadó andorrà del 2017 naixia a les 23.16 hores de dilluns després que li practiquessin a la mare una cesària i amb un pes de 3,850 quilograms. Ahir, amb la presència dels seus pares, Carles Purroy i Vanessa Roca, Gael rebia els mitjans de comunicació per fer la tradicional fotografia. Ho feia mig despert i també acompanyat de l’àvia materna, minuts abans de ser obsequiat amb una panera per part d’una de les infermeres de l’hospital. Gael ha viscut les seves primeres hores una experiència molt similar a la del primer nadó del 2016, Martí Gorratxegui. Com ell, ocupava la mateixa habitació i amb ell va compartir llevadora, que ha estat la mateixa que ha ajudat al naixement dels darrers primers nadons andor­rans de l’any.

Ben tranquils, mare i pare responien ahir a les preguntes dels periodistes. Sobre com havia anat l’experiència asseguraven que tot molt bé. I per què Gael? “Perquè volíem un nom curt, que no tingués traducció ni en català ni en castellà i que fos poc comú”, explicava la mare. Tots dos són andorrans, ella d’Escaldes-Engordany i ell de la d’Andorra la Vella. La Vanessa és fisioterapeuta i té 34 anys d’edat i en Carles treballa a la construcció i en té 35. El Gael és el primer fill de la parella i de moment, tot i que no està del tot descartat, no pensen a tenir un germanet de forma immediata. Així es tancava la primera compareixença de premsa d’en Gael. El primer andorrà del 2017 que no ha tingut pressa per néixer.

Gael Purroy Roca es converteix en el primer nadó del 2017

tracking