successos

La policia deté un nebot de Juan Cotino per blanqueig

Francisco Cotino és familiar de l’expresident de les Corts Valencianes

La policia deté un nebot de Juan Cotino per blanqueigFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir divendres passat 30 de desembre, a Escaldes-Engordany, Francisco Cotino, no resident de 48 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra l’administració de justícia per blanqueig de capitals per una causa que està judicialitzada. Va estar detingut unes hores, va ser posat a disposició judicial, se li van bloquejar els comptes i va quedar en llibertat i va marxar d’Andorra. L’home és nebot de Juan Cotino, expresident de les Corts Valencianes del 2011 al 2014 i exdirector de la policia espanyola entre els anys 1996 i 2002 i que ha estat vinculat i investigat en diversos casos de corrupció a València. Concretament al conegut com a cas Gurtel, en una peça separada per la visita del Papa Benet XVI a València, i al cas Brugal, per suposades adjudicacions irregulars de subvencions a empreses vinculades amb Cotino.

D’altra banda, la policia també va detenir la setmana passada, la tarda del dia de Sant Esteve, una parella de joves residents de 21 i 22 anys a Escaldes i al Pas com a presumptes autors d’un delicte de maltractament en l’àmbit domèstic per haver-se agredit mútuament al domicili particular de la vila fronterera, segons va informar ahir la policia en el balanç setmanal d’actuacions. Pel mateix motiu va ser detingut un turista de 30 anys després de les tres de la matinada de divendres a Canillo per una agressió a la parella a l’hotel on s’allotjaven.

Els agents van haver d’actuar per un altre cas de violència a la llar el primer dia de l’any a primera hora de la tarda a Canillo per detenir una altra parella de residents de 41 i 43 anys que també s’haurien agredit mútuament en el local d’oci que regenten després d’una discussió, segons un comunicat del cos.

Entre les intervencions setmanals també figura un arrest per un delicte contra el patrimoni i contra la intimitat i la inviolabilitat del domicili del qual s’acusa un no resident de 41 anys que s’hauria apoderat de 3.500 euros “aprofitant-se del desemparament de la víctima”, especifica la policia. L’home s’hauria guanyat la confiança de la víctima, que pateix un problema mental, fins aconseguir entrar al domicili i fer-se amb les claus per fer-ne una còpia. D’aquesta manera hauria accedit en reiterades ocasions a la casa sense el consentiment del propietari i hauria agafat els diners, el que va motivar la detenció que es va produir dijous a la tarda a la capital.

tracking