Successos

Una botiga denuncia que rep 'mobbing' a l'edifici Interceus

Les afectades asseguren que fa un any que els fan “la vida impossible” perquè es van negar a abandonar l’immoble

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La botiga De tu a tu de l’edifici Interceus de la capital té intenció de presentar una denúncia per assetjament immobiliari. La propietària d’aquesta botiga esotèrica i centre d’estètica de Príncep Benlloch, Irene Camacho, assegura que fa un any que pateix mobbing perquè es va negar a abandonar l’immoble. La comerciant amenaça de denunciar els propietaris de l’edifici –que són de fora del país– arran dels greuges que diu que ha patit durant el darrer any mentre han durat les obres de reforma de l’edifici per fer-hi aparcaments i oficines.

La filla de la comerciant, Sílvia Ortiz, narra que “li han fet la vida impossible”. “Li han inundat la botiga diverses vegades, han fet malbé el rètol, ens deixen la mànega d’aigua oberta a dins de la botiga i ens han posat una bastida a davant que ens deixa sense visibilitat”, manifesta. Camacho denuncia que això ha provocat “que els clients ja no entrin”. La situació ha arribat fins a tal extrem que la nit del 15 de desembre els van entrar a robar i els van causar més desperfectes. En concret, els lladres van forçar la porta i van tirar la caixa enregistradora a terra per destrossar-la, de manera que van trencar algunes rajoles i els van robar 300 euros i gènere. Segons Ortiz, ha estat el mobbing el que “va facilitar que ens entressin a robar al negoci”. De la seva banda, Camacho posa de manifest que el fet que posessin una malla fosca fins cobrir tot l’aparador “va fer que els lladres forcessin la porta i entressin a robar”.

Amenaces

Les afectades relaten que van rebre una proposta verbal d’acord per part dels representants de la propietat –un despatx d’advocats del país– per marxar del lloc però que van rebutjar perquè no els satisfeia. La resta de negocis, en canvi, van acceptar l’oferta i van abandonar l’edifici. Va ser llavors quan segons Camacho i Ortiz els representants dels propietaris els van començar a amenaçar. “Als altres els van donar diners per obrir una altra botiga. A mi no em van oferir diners, em van dir que em traslladaven i que que em pagaven l’entrada d’un altre local”, exposa Camacho, que critica que no li cobrien els diners per la finalització del contracte ni la diferència de lloguer. Mentrestant, Ortiz remarca que “el que li donaven no li arribava per tancar la botiga i muntar un altre negoci”.

“No vaig acceptar i em van amenaçar. La secretària que em va oferir això em va dir que si no acceptava les condicions m’atengués a les conseqüències, que ja es preocuparien que m’avorrís d’estar aquí”, manifesta. “Ja vèiem vindre que ens robarien”, hi afegeix la filla. A partir de la negativa, van començar els problemes amb l’empresa de les obres. “Des de llavors ens han provocat inundacions deixant la mànega d’aigua oberta” i tapant la façana amb una bastida i una malla fosca que van obrir parcialment el dia 22 després del robatori. “Amb això i que el pas de vianants està tancat hem notat una baixada de clients tremenda, ha baixat moltíssim el rendiment”, indica Ortiz.

De la seva banda, Camacho deplora que “tothom es pensa que la botiga està tancada” i expressa que “està fet amb mala llet”. A més, més enllà de les accions contra la seva botiga, denuncia que “estan fent que el barri sigui una ciutat dormitori” encara que “estiguem als afores i paguen igual que els del mig d’Andorra”. Arran de les inundacions que afirma que li han provocat els paletes deixant la mànega d’aigua oberta, Camacho subratlla que li han espatllat el rètol de la botiga, que ja no crema, així com el frigorífic, l’escalfador i el parquet. De tots aquests desperfectes n’ha pres nota l’assegurança del comerç. Les comerciants tenen clar que tots aquests fets són conseqüència de la negativa a arribar a un acord per marxar.

“Que li estan fent la vida impossible perquè no ha acceptat les condicions que li van posar, seguríssim”, sentencia Ortiz. És per això que tenen intenció de presentar una denúncia per l’assetjament immobiliari a menys que els propietaris els ofereixin un acord que passi, sobretot, per cobrir la finalització del contracte. Aquesta se sumaria a la que ja han presentat pel robatori.

Una botiga denuncia que rep 'mobbing' a l'edifici Interceus

tracking