Regulació

Canvis al reglament del bingo que permeten màquines de joc

S’actualitza la normativa amb vista a la nova concessió, l’any vinent

Canvis al reglament del bingo que permeten màquines de joc

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actualització del reglament del bingo està motivada per la necessària adaptació a la Llei del joc aprovada el 2014 i de cara a la renovació de la concessió de la llicència, que s’ha de fer durant el 2017, tal com va recordar el ministre de Finances, Jordi Cinca. Així, el plec de bases del concurs per adjudicar la llicència haurà d’incorporar les novetats, una de les quals, que es permetrà que els locals instal·lin màquines recreatives amb premi programat. Dins d’aquesta categoria, va indicar el ministre, hi ha les de videobingo, ja permeses, però no les escurabutxaques, que únicament podran instal·lar-se al casino.

Una segona novetat és que l’operador de la llicència podrà fer-se càrrec del subministrament dels cartrons, una potestat que ara mateix només té l’Estat. No obstant això, hi seguirà havent un control, ja que, tal com va recordar el ministre, es tracta d’una eina fonamental per al càlcul de les liquidacions fiscals. I un tercer canvi fa referència a la distribució dels premis. El que no varia és que un mínim del 70% de la recaptació haurà d’estar destinada als guardons, però l’operador tindrà més flexibilitat per decidir sobre la distribució dels mateixos, que atorga per a una línia o un bingo, per exemple.

Cinca va recordar que l’actual concessió de la llicència de bingo s’esgota el novembre de l’any que ve i que la Llei del joc estipula que el concurs per a la licitació de la concessió s’ha de convocar amb sis mesos d’antelació respecte al seu venciment. Així que la licitació s’haurà de dur a terme durant el primer trimestre de l’any vinent per complir els terminis i ara “s’estan fent els passos previs”, va remarcar el ministre.

tracking