Trànsit

Canillo registra una cua rècord de 14 quilòmetres baixant de pistes

La retenció, que es va iniciar al Peretol, va ser intermitent i va durar unes quatre hores

Canillo registra una cua rècord de 14 quilòmetres baixant de pistesNúria Ventura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Principat va registrar ahir cues a pràcticament tot el país, especialment a la frontera amb el país veí del sud i a les parròquies altes i coincidint amb el tancament de les estacions d’esquí, va informar Mobilitat. Així doncs, bona part de les retencions van tenir lloc en sentit baixada i en el moment que els esquiadors acabaven la jornada. Canillo és on es va registrar la cua més llarga, d’uns catorze quilòmetres, que es van iniciar al Peretol, prop de l’estació de Grau Roig. Les retencions, que van durar de les quatre de la tarda a les vuit del vespre, no van ser seguides, sinó intermitents, van precisar des de Mobilitat.

A la carretera que uneix el Peretol i Canillo hi ha el poble del Tarter, on també hi ha l’estació d’esquí, i va haver concentració de vehicles a l’entrada. En aquest cas, les retencions es van prolongar de quatre a sis de la tarda.

En el cas de la localitat encampadana del Pas de la Casa les cues van durar unes tres hores, de les quatre de la tarda fins a dos quarts de vuit, i van ser d’uns cinc quilòmetres. A més, en el cas d’Encamp les retencions van començar a dos quarts de quatre i van durar fins a dos quarts de vuit i van arribar fins a l’avinguda Meritxell d’Andorra la Vella.

Per un altre costat, a la Massana els cotxes van tenir dificultats per circular des d’aquesta localitat fins a Erts, que representa uns dos quilòmetres i mig, des de les quatre de la tarda fins a dos quarts de set.

A Encamp i la Massana també hi va haver cues durant la pujada a les estacions. Van ser dues hores a Encamp, d’un quart de deu a un quart de dotze, i mitja hora a la Massana, de dos quarts d’onze a les onze, on la cua va arribar fins a la Serra de l’Honor.

Un altre dels punts conflictius durant la jornada d’ahir va ser la frontera del riu Runer. De deu del matí a dotze del migdia es va formar una retenció de vuit quilòmetres, dels quals quatre van ser a Catalunya i els altres a Andorra, fins a l’entrada de Sant Julià. Pels volts de les set de la tarda es va començar a formar una cua per sortir del país que es va allargar dos quilòmetres i mig. A les nou de la nit el trànsit es va començar a estabilitzar a la frontera.

tracking