Àpat asseguratEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gent reserva els sopars de la darrera nit del 2016 amb antelació, i és que ningú es vol quedar sense passar una nit màgica de Cap d’Any. Els restauradors coincideixen que les reserves són semblants a altres anys.

A l’Hotel Fènix, a Escaldes-Engordany, només tenen quatre taules lliures. Molts dels que han apostat per aquest establiment “són clients habituals i de la societat andorrana”, relata al Diari Aleix Gasia, de recepció. Per anar obrint boca, els assistents podran gaudir d’un aperitiu al hall a partir de les 20.15 hores i abans de sopar. “A partir de les 23.45 hores un home i una dona amenitzaran les campanades i després hi haurà música fins a les dues”, precisa Gasia.

A la mateixa parròquia, l’Hotel Roc Blanc també està pràcticament complet per clients de l’establiment i altres d’habituals. Després de les campanades, una orquestra animarà la festa. Des de l’hotel asseguren que les reserves són similars a altres anys.

On també estan pràcticament plens és a la Borda del Rector, a Canillo, segons explica l’encarregat, Rafa Roldán. “Jo no he notat la crisi, potser les persones gasten menys, però la gent continua sortint”, assenyala Roldán. En aquest tradicional restaurant la gent podrà degustar un menú ple de productes de proximitat andorrans, francesos i catalans com llagostins, navalles o bou. Després de menjar el raïm, dos discjòqueis donaran pas al ball que durarà fins a altes hores de la matinada, diu Roldán.

On encara tenen algun lloc lliure és al restaurant Gustus, a la Massana, on la celebració comença a les nou de la nit. Marien Iñigo, la cap de sala, ressalta que aquella nit tenen clients molt diversos que va “des de catalans i andorrans fins a una família d’anglesos”.

Menús per a tots els gustos i colors i també per a totes les butxaques que ronden des dels 90 euros als 200 amb la beguda inclosa. El pernil de gla, el foie o el llamàntol són alguns dels elements que es repeteixen en pràcticament totes les cartes i, de postres, la xocolata o el tradicional torró. En cap establiment faltarà el raïm i el cotilló.

Els que vulguin continuar la festa fins tard poden optar pel Buda, a Andorra la Vella. El menú costa 217 euros i s’enceta amb un caviar de la Vall d’Aran. El preu també inclou el concert vocal, saxo i percussió de Negro Joya i l’entrada a la discoteca. Els que ho desitgin poden només adquirir l’entrada a la discoteca per 35 euros. A La Fada Ignorant es brindarà el 2017 amb una copa de xampany. Al local d’Andorra la Vella, que obrirà fins tard, l’entrada és gratuïta i els clients ballaran música festiva.

tracking