Política

L'oposició presenta una esmena a la totalitat del nou marc pressupostari

El grup parlamentari liberal i el Partit Socialdemòcrata desaproven la nova reforma

Liberals i el PS esmenen a la totalitat el marc pressupostariFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) i el grup parlamentari liberal van presentar ahir esmenes a la totalitat del marc pressupostari del Govern 2016-2019, que es va modificar el 26 d’octubre.

El president del grup parlamentari mixt, Pere López, va argumentar la decisió assenyalant els punts del document que la formació no comparteix, com el recurs als ingressos provinents dels beneficis d’Andorra Telecom, la destinació de les partides de despesa o el fet que no quedi aclarida la previsió d’evolució de les transferències als comuns.

El conseller general va explicar un primer motiu per a la presentació de l’esmena a la totalitat, tot recordant que “tal com es va evidenciar en el debat de polítiques socials”, hi ha “una diferència clara quant a les prioritats pressupostàries al projecte de Demòcrates per Andorra [DA] en relació amb el nostre”. En aquest sentit, López va deixar clar que “nosaltres aplicaríem les partides de despeses a altres finalitats”.

D’altra banda, des del grup liberal van comunicar la seva decisió de presentar esmenes a la totalitat, argumentant que el marc pressupostari no compleix els requisits de la Llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària i fiscal, també coneguda com la Llei de la regla d’or. A més, van considerar que l’actualització dista de complir els principis bàsics d’estabilitat pressupostària, plurianualitat, transparència, responsabilitat i lleialtat institucional que marca la llei.

Al mateix temps, van posar de manifest que el Govern no està seguint el procediment correcte de tramitació per a l’elaboració del pressupost, ja que abans de crear-lo s’ha d’aprovar el marc pressupostari. També van mostrar sorpresa pel fet que DA decidís fer aquesta actualització pocs mesos després de l’aprovació del marc i van considerar que això significa “que el Govern és incapaç de complir el marc pressupostari que ell mateix elabora”.

tracking