Presó ferma per haver agredit a cops i amenaçat amb un ganivet l'exparella

Un no resident veneçolà fa set mesos que és a la Comella i n’haurà de complir vuit més

Presó ferma per haver agredit a cops i amenaçat amb un ganivet l'exparellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un home no resident i de nacionalitat veneçolana ha estat condemnat pel Tribunal de Corts a dos anys i mig de presó, quinze mesos ferms, per haver agredit l’exparella, a la qual també va amenaçar de mort amb un ganivet. El processat fa set mesos que compleix presó provisional i haurà d’estar vuit més ingressat al centre penitenciari de la Comella. Un cop compleixi la condemna d’internament, l’home serà expulsat d’Andorra i no podrà tornar a entrar al Principat en vint anys. Els fets van tenir lloc al maig i en el moment que va apallissar la dona, mare de la seva filla, no hi mantenia cap relació sentimental. Aquells dies estava vivint a casa de l’exparella, resident de nacionalitat espanyola, que feia sis mesos que s’havia traslladat a Andorra amb la filla.

Segons es va explicar a la vista oral celebrada al novembre, el 5 de maig l’acusat va anar a veure un partit de futbol en un bar i va ingerir grans quantitats d’alcohol. La víctima va relatar al judici que estava asseguda al sofà i que mirava la televisió quan l’home va arribar a casa amb una ampolla de cervesa a la mà i es va dirigir a la cuina, d’on va sortir amb un ganivet. La dona va assegurar que va esgrimir l’arma per la seva cara mentre la insultava i l’amenaçava de mort. Després la va agafar pels cabells, la va tirar a terra i la va començar a colpejar a la cara i al cap amb la mà i la va arrossegar cap a un altre sofà. Acte seguit li va tirar objectes com trossos de ceràmica d’un test que, prèviament, havia trencat o figures de porcellana.

La víctima, que va assegurar al judici que va témer per la seva vida, va explicar que després de les primeres agressions l’exparella va anar a la cuina i va agafar dos ganivets més, que va clavar al sofà. A més, la va pegar al cap amb una cadira. La dona va poder fugir cor­rent i va baixar per les escales de l’edifici, on va caure i es va dislocar el peu. Va sortir al carrer i ell darrere seu. Un cop a la via pública, la víctima es va adonar que la nena estava a casa sola i els dos van tornar junts a buscar-la, però hi havia una porta de vidre que no podien obrir perquè s’havien deixat les claus. L’home va trencar-la amb el braç, es va fer un tall i va anar a l’hospital. Va ser en aquell moment que la dona va denunciar l’agressió.

Corts no ha tingut en compte la petició de la defensa que en va demanar l’absolució al·legant la contaminació de les proves.

tracking