Mobilitat

Mobilitat preveu l'entrada de 230.000 vehicles des de Nadal fins després de Reis

Són un 5% més que el Nadal passat i la majoria, 168.000, ho faran per la frontera del riu Runer

Creat:

Actualitzat:

El servei de Mobilitat calcula que des de divendres a la tarda fins al 8 de gener, diumenge, entraran al país prop de 230.000 vehicles. Es tracta d’un 5% més d’automòbils dels que van accedir a Andorra el Nadal passat i un percentatge també superior al de les festes del 2011, que van caure en les mateixes dates, va explicar el cap de direcció de Mobilitat, Daniel Rodríguez. De la totalitat de vehicles, 168.000 entraran al Principat per la frontera del riu Runer i 62.000 per la del riu Baladrà. De moment no està previst activar cap dispositiu especial per evitar retencions i “si d’aquí a uns dies es considera necessari es podria tornar obrir el doble carril de baixada a l’avinguda Francesc Cairat i al vial del Pobladó”. Segons el servei de Mobilitat, no s’esperen retencions fins dilluns i a partir d’aquell dia se’n podran produir tant d’entrada com de sortida tota la setmana. El que sí que tenen molt clar és que hi haurà problemes de baixada de les estacions en els punts habituals. “El turista que ve aquests dies ho fa per esquiar i és segur que hi haurà complicacions”, va admetre Rodríguez, que va explicar que tots els dies de les festes i la resta de caps de setmana d’hivern estan en contacte amb les estacions per saber les ocupacions dels aparcaments i decidir el dispositiu.

Respecte a l’ocupació, les reserves són del 90% del 27 de desembre al 5 de gener tant a les parròquies centrals com a les altes, segons les dades de la Unió Hotelera. El president de l’associació, Manel Ara, va destacar que les reserves s’han realitzat amb molta antelació, fet que ha permès als establiments incrementar el preu dels llits respecte al Nadal passat. Des d’Autèntics Hotels, la presidenta, Cristina Canut, va indicar que entre els associats les reserves són del 90% del 27 de desembre al 2 gener. “Per a la setmana de Reis ja tenim més forats, això és típic de cada any, però al final s’acaba omplint.”

VALLNORD OBRIRÀ EL 75% DE LES PISTES

Les darreres precipitacions i el continu cultiu de neu han permès a Vallnord augmentar el percentatge de zones esquiables i per a la primera part de les vacances de Nadal oferirà als seus clients el 75% de les pistes. Els gruixos de neu es mouen entre els 20 i els 75 centímetres, unes xifres que es podrien veure augmentades per la previsió de noves nevades. Pal-Arinsal posa a disposició dels esquiadors 32 pistes, mentre que Ordino-Arcalís, 20. Aquests dies estan previstes activitats especials relacionades amb el Nadal repartides a les dues estacions de Vallnord.

tracking