destrosses urbanes

Robatoris i vandalisme a Escaldes

Set comerços del carrer Engordany registren furts de poca quantitat comesos la matinada d’ahir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La part alta d’Escaldes va viure una matinada de furts. Entre les quatre i les sis hores d’ahir dilluns set petits establiments comercials del carrer Engordany van convertir-se en víctimes de diferents destrosses i robatoris. Els lladres van forçar i trencar totes les entrades dels comerços afectats i van endur-se el que van trobar al seu pas: els diners de les caixes enregistradores, mòbils, guardioles i altres objectes de valor. Tot i així, les quantitats sostretes en metàl·lic no van superar els 600 euros per botiga.

“Ens han robat uns 500 euros i ens han trencat el vidre de l’entrada. Creiem que era gent preparada i que duien guants, perquè no hi ha rastre de sang, i amb la quantitat de vidres i trencadisses que han generat el més normal és que s’haguessin clavat algun tros”, van argumentar des de la carnisseria Mora, el comerç on van robar més diners en efectiu.

Segons l’opinió dels propietaris de l’establiment, els furts s’haurien comès entre les tres i les cinc de la matinada, perquè tal com afirmen, a les dues del matí ells mateixos havien entrat a la botiga i l’havien vist en perfecte estat. Una opinió compartida per Calçats Pavi, una altra víctima dels assaltants. La sabateria va confirmar que “un veí ens ha explicat que a les quatre del matí va sentir un fort estrèpit, però que tampoc li havia prestat atenció”. En el seu cas, els van robar 150 euros i els van forçar el pany.

Investigació oberta

Tots els propietaris afectats es van assabentar de la notícia de bon matí, al voltant de les set hores, quan la policia els va trucar per comunicar-los-hi. Els agents van fer escorcolls a tots els locals, van agafar empremtes, i es van endur alguns objectes, com ara a caixa on la Granja Mill Fulls guardava els 450 euros de la loteria que es van emportar els lladres. “Aquí si no posen càmeres de videovigilància estarem tot el dia igual, quan no és una cosa és l’altra”, va expressar el seu propietari. Després d’examinar el lloc dels fets la policia va obrir una investigació i ara per ara no descarten cap hipòtesi. La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, va adreçar-se a la zona ahir al matí i va fer una ruta per tots els comerços afectats per mostrar-los el seu suport. “M’han donat l’avís a les vuit hores i he vingut a parlar amb tots els comerciants. Ara hem d’esperar a la investigació policial. El que sí que sabem és que s’ha tractat de furts de poca quantitat”, va apuntar Marín.

Els assaltants també van visitar el Centre de meditació transcendental Joan, encara que la collita realitzada no va superar els 5 euros. “Jo crec que els lladres no tenien gaires llums, perquè no és gaire intel·ligent entrar en un lloc de massatges quan fa dos dies que és tancat i pensar-te que faràs l’agost”, va declarar la seva propietària, que hi va afegir que “la policia ens ha dit que el modus operandi és molt estrany”. El seu local, situat a l’avinguda Meritxell, va ser un dels primers a donar el crit d’alerta, després que la seva veïna, propietària d’un forn, truqués a la policia en adonar-se que estava tot el terra ple de vidres quan entrava a treballar. “Jo crec que els lladres van robar primer aquí i van seguir pel car­rer Engordany, que és més estret i fosc”, va indicar la propietària de l’establiment de benestar.

Els altres comerços assaltats van ser la botiga de mudances Central de Servei i les perruqueries Lluna i Zaïra. En una d’elles, l’import sostret va ser de 20 euros. “El que més greu em sap és que li han robat la guardiola a una treballadora i portava estalviant des del juny”, va lamentar la propietària del centre Lluna. La perruquera Zaïra es va trobar amb tot el taulell arrasat. “Calculo que m’han robat sobre els 1.000 euros, entre efectiu i objectes de valor, com un mòbil.”

Robatoris a Escaldes

tracking