Successos

Marín anuncia la instal·lació de més càmeres de vigilància per tota la parròquia

Se'n posaran tres més a l'avinguda Carlemany, una a la zona on es van produir els furts en cadena i a d'altres punts que puguin ser conflictius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trini Marin, ha informat que ahir el comú va aprovar la instal·lació de més càmeres de vigilància per a la parròquia. Se'n posaran tres més a l'avinguda Carlemany, una a la zona on es van produir els furts en cadena durant la matinada de diumenge a dilluns, així com a d'altres punts que puguin ser conflictius.

Així mateix, es millorarà la il·luminació al carrer d'Engordany, on van tenir lloc els fets, i es reforçaran les rondes nocturnes que fan els agents de Circulació per la parròquia.

Tant la pròpia cònsol com el ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, han coincidit a exposar que els furts als establiments de la part alta semblen més una bretolada que no una acció d'un grup organitzat. Espot els ha desvinculat dels robatoris a diversos xalets de les darreres setmanes, els presumptes autors dels quals ja han estat detinguts.

A banda d'aquesta acció, que pretén que no es tornin a succeir fets com els de la matinada de diumenge a dilluns, s'ha acordat posar més il·luminació al carrer d'Engordany, on s'hi van produir bona part dels petits furts, i reforçar les rondes que els agents de circulació fan per la parròquia durant la nit.

En qualsevol cas, la cònsol confia que es tracta d'un cas aïllat, tot i que un fet així amb tants comerços implicats "no havia passat mai". La investigació segueix en curs, i sembla ser que ser tot apuntaria a una bretolada. Afortunadament, la majoria dels comerços no treballen els diumenges, motiu pel qual els lladres no van trobar grans quantitats de diners a les caixes.

El ministre de Justícia, Interior i Afers Socials, Xavier Espot, també es decanta més per la bretolada. Amb tot, ha volgut desvincular aquests furts dels que s'han produït les darreres setmanes a diversos xalets del país, entre ells el del seu pare. El "'modus operandi' és diferent i és "pura casualitat que hagin coincidit en el temps". Els dos detinguts pels furts als xalets ja han passat a disposició judicial.

Pel que fa a la investigació pels intents de captar menors a prop de les escoles que es van produir a finals de novembre, "no tenim cap altre element que ens pugui conduir a avançar en la investigació", ha informat Espot.

Robatoris a Escaldes

tracking