L'Estat es quedarà amb 700.000 euros procedents del narcotràfic

El Superior confirma la sentència de Corts que ordenava el comís d’aquests diners

L'Estat es quedarà amb 700.000 euros procedents del narcotràficFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia va confirmar ahir la sentència de primera instància que ordenava el comís per part de l’Estat de 700.000 euros provinents del narcotràfic. Els diners estaven ingressats en dos comptes d’una entitat financera del país i estan embargats des del 2005, tot i que es van ingressar l’any 1998. La sentència del Tribunal de Corts dictada el passat mes de juliol considerava provat que els diners provenien del narcotràfic i de les activitats de venda de drogues que es realitzaven a Espanya. Per aquests assumptes va ser jutjat i sentenciat un home a Alacant el 2005, pare i sogre, dels titulars dels comptes embargats i que ara passaran a mans de l’Estat.

A mitjans de novembre, el fill del condemnat va presentar un recurs contra la sentència de primera instància, però el Superior l’ha desestimat i a més ha decidit condemnar la part recurrent a pagar les despeses processals causades en segona instància. El jove havia recorregut perquè considerava que els diners embargats li havien de ser retornats, ja que malgrat haver estat jutjat per dos delictes de narcotràfic mai no ha estat condemnat.

L’advocada de l’home va defensar en la vista de Superior que els diners havien de tornar al seu client, ja que no se’l podia condemnar a Andorra si havia estat absolt a Espanya. Al seu moment la fiscalia va admetre que el propietari dels comptes i la seva exdona havien estat absolts per la Justícia espanyola, però va recordar que no pas el pare i sogre, que sí que va ser condemnat. Alhora, va assenyalar que la sentència de la Justícia del país veí del sud els absol, però que al mateix escrit també s’acorda el comís de tots els actius relacionats amb el cas de narcotràfic. Els diners es quedarien a Andorra, segons els criteris de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners. Així, si no hi ha conveni entre el país on s’ha comès el delicte i el que té els diners embargats, els actius no han de ser repatriats.

tracking