Demanen set anys per un intent de violació

El condemnat pretenia que un noi de 15 anys li fes una fel·lació i el fiscal en vol l’expulsió del país

Demanen set anys per un intent de violacióARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fiscal va demanar al Tribunal Superior que revisi la pena d’un home condemnat a tres anys de presó condicional perquè va intentar que un menor li fes una fel·lació als lavabos d’un centre comercial d’Andorra la Vella. Els fets es remunten al 29 de setembre del 2014 quan la víctima, un noi de quinze anys, va entrar al servei d’un centre comercial del país. Segons el testimoni que va donar el jove durant el judici que es va fer al juny a Tribunal de Corts, l’ara condemnat es trobava als urinaris comuns. L’home, de 47 anys i nacionalitat portuguesa, es va acostar a la víctima amb el penis erecte i li va proposar que li fes una fel·lació. El noi, però, s’hi va negar, i llavors l’home el va agafar per l’espatlla i va intentar que entrés en un dels lavabos privats. El jove se’n va poder escapar, per la qual cosa no es va consumar l’agressió sexual. Per aquests fets, el Tribunal de Corts va condemnar l’home el setembre passat a tres anys de presó condicional per un delicte major d’agressió sexual constitutiva de violació en grau de temptativa.

Etiquetes:

Delicte d’exhibicionisme

El fiscal, però, va recórrer la sentència de Corts i va demanar que per aquests fets se li imputessin cinc anys de presó ferma. A més, va considerar que només es va tenir en compte aquest delicte, però que en veritat van ser una seqüència de fets. “Primer li va mostrar el penis i després va intentar que entrés al bany”, va dir el fiscal. En aquest context, també va demanar tant a Corts com al Superior que condemnessin l’home a dos anys més de presó ferma pel delicte major d’exhibicionisme davant d’un menor d’edat.

Corts també va reduir la petició d’allunyament de la víctima. Mentre el ministeri fiscal volia que el condemnat estigués dotze anys sense apropar-se al noi, Corts en va determinar quatre. L’acusació, a més, va reclamar al Superior que s’expulsés l’home del Principat per preservar la víctima, ja que Andorra és un país petit, així com per la “seguretat de la joventut”.

Per la seva part, la defensa va relatar que l’home va negar sempre aquests fets i que argumenta que quan ell va entrar al servei va ser el jove qui li va fer un símbol amb la mà, com si li fes una fel·lació, però no en va fer cas. En aquest sentit, va dir que si és cert que normalment es té en consideració que el relat de la víctima sigui coherent a l’hora de condemnar algú, va defensar que el del seu client també ho era i mai havia mostrat cap tipus de contradicció. Per això, va apel·lar “al dret d’innocència” del condemnat i va demanar que se l’absolgués, ja que no existeix cap prova que demostri els fets. També va reclamar que no se l’expulsi perquè està arrelat al país, on viu de des de fa 28 anys.

tracking