esquí

Els monitors allarguen el termini per negociar

Els professionals mantenen que el preu de l’hora ha de pujar i que si no prendran mesures

Els monitors allarguen el termini per negociar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La reunió del col·lectiu de monitors va anar per camins inesperats. La junta havia preparat tres propostes diferents d’actuacions perquè els socis decidissin, però del debat va sorgir-ne una quarta. Una que en realitat no és ben bé un posicionament, sinó una ampliació del termini per arribar a un acord amb les estacions. L’assemblea va fixar que s’allarga fins al 31 de desembre el període perquè la junta assoleixi un acord satisfactori. S’entén que si s’esgota el termini i la situació és similar a l’actual, on les estacions a través d’Ski Andorra no han acceptat les peticions dels monitors, l’associació haurà de decidir quines mesures emprèn. La possibilitat de fer aturades no estava dins de les prioritats perquè els monitors creuen que el codi de relacions laborals és a favor seu. La reclamació fonamental, que passa per incrementar de 19,5 a 22,5 euros l’hora el preu de les classes d’esquí, es manté ferma i és el principal cavall de batalla.

El president de l’associació, Carles Iriarte, es va mostrar convençut que “amb el nou termini hi ha temps per aconseguir un acord bo per les dues parts, un win-win, perquè dubto que les estacions vulguin tenir una plantilla sense monitors del país”. Iriarte va incidir que fins ara la part patronal no s’ha mostrat disposada a negociar però que “si s’ho pensen bé segur que podem trobar un acord satisfactori tant per a ells com per a nosaltres”. El president va destacar que “la decisió de la majoria de l’assemblea a favor d’allargar el termini demostra la voluntat negociadora que tenim i que esperem que també hi sigui a l’altra part”. Va posar de manifest que “fa dos anys que fem reclamacions i ara ha arribat el moment en què se’ns ha d’escoltar i prendre en consideració”.

La pilota passa ara a la teulada d’Ski Andorra perquè els monitors tornaran a fer una petició per a una trobada. Fins ara l’organisme que acull a les pistes d’esquí del país no s’ha mostrat disposada a negociar perquè entén que les peticions dels monitors no estan justificades. Cal recordar que la modificació del preu de l’hora, en cas que es produís, seria aplicable tant als socis de l’associació com als monitors que no estan afiliats.

tracking