Validada la migració de 122 clients de BPA a Vall Banc

Els comptes traspassats representen un volum de 80 milions d’euros

Validada la migració de 122 clients de BPA a Vall BancXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un Butlletí Oficial del Principat d’Andorra extraordinari recollia ahir una nova resolució de l’AREB sobre la tercera migració de clients de BPA a Vall Banc. Un traspàs que afecta 122 clients fins ara travats a l’entitat bancària intervinguda i que representen, en diners, un volum de 80 milions d’euros, segons van indicar fonts coneixedores del procés. A BPA quedarien encara uns 1.700 clients considerats ara per ara no aptes pels dubtes que segueix generant la procedència dels seus dipòsits.

La primera gran migració de comptes d’una entitat a l’altra va significar el traspàs de 25.000 clients. Van ser els que van passar el gran primer tall de l’auditoria que havia de determinar quins comptes no aixecaven sospites de presumpta il·licitud i quins sí. Després d’aquest primer gran transvassament de clients, que va deixar uns 2.000 bloquejats al banc intervingut després de la nota de la FinCEN acusant-lo de ser sospitós de pràctiques de blanqueig, l’AREB va validar una segona operativa el mes d’octubre passat. Aquesta seria, així, la tercera. I és que tal com es va assenyalar des de l’inici del procés, el traspàs de clients no culminava amb la primera gran migració, sinó que els usuaris de BPA bloquejats podrien anar passant a la nova entitat sempre que lliuressin la informació i les proves requerides per verificar que els seus diners no tenien una procedència il·lícita.

La resolució de l’AREB recollida al Butlletí Oficial del Principat indicava que la migració operativa i tècnica dels comptes d’aquests 122 clients es durà a terme demà.

tracking