ordino

Ordino tindrà nous semàfors amb radar

El cònsol major es mostra “esperançat” amb la facturació de l’estació d’esquí durant els últims dos anys

Ordino tindrà nous semàfors amb radarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, va anunciar que s’instal·laran dos semàfors nous a la parròquia amb radar incorporat. El primer estarà col·locat a la Cortinada i l’altre a la Clota Verda. “Ambdós radars regularan la velocitat dels vehicles que circulin per la via i seran una realitat a partir de gener o febrer”, va indicar Mortés durant la reunió de poble celebrada ahir a la nit a l’Andorra Congrés Centre Ordino.

A més a més d’aquests dos dispositius de control de velocitat el cònsol major va comunicar la implantació d’un nou radar del tipus pistola a la carretera general tres –la CG-3–, quan s’acaba el Serrat. A diferència dels altres aquest detecta si se superen els límits circulatoris establerts abans que el vehicle sobrepassi l’aparell i “t’agafa des de davant”, com va exposar Mortés. Amb la instal·lació d’aquest radar el comú pretén donar una solució a les queixes d’alguns veïns, una mesura que va presentar el cònsol després que un veí de la zona expressés la seva angoixa. “La carretera s’està ampliant i molts vehicles que passen aprofiten per agafar velocitats molt elevades. A més, el semàfor d’Arans no el respecta ningú i tots els que tenim un garatge a prop tenim por que un dia hi hagi una desgràcia”, va exposar un dels veïns presents durant la reunió.

Bombona d’oxigen

El cònsol es va mostrar “molt esperançat” amb els resultats i els beneficis que s’estan obtenint amb l’estació d’esquí i va destacar l’augment anual en la seva facturació. Si la temporada 2014-2015 l’estació va obtenir uns 4,28 milions d’euros, l’any següent, del 2015 al 2016, va ser de 6 milions d’euros, un increment que la corporació local creu que es correspon a la recuperació dels restaurants de les pistes. “Aquest any amb el retorn del local de les Portelles creiem que hi haurà més beneficis”, va apuntar Mortés. A més, va explicar que faran una reunió de poble per presentar el pla director i va subratllar el valor afegit d’alguns dels esdeveniments esportius a Arcalís com, per exemple, l’FWT, la Font Blanca o el Borrufa.

D’altra banda, ambdós cònsols d’Ordino van fer un balanç general de tots els temes que ha tractat la corporació al llarg de l’últim any, com les inversions que s’han realitzat i les previsions de cara al futur. En aquest sentit, la corporació destinarà 5,7 milions a inversions per als pròxims quatre anys, van preveure el retorn d’un milió d’euros per any i van calcular que de cara al 2019 acumularan un deute de 12,5 milions.

Una de les inversions destacades que van exposar els cònsols durant la reunió va ser el plurianual amb la rehabilitació de les escoles velles, pel qual disposen d’un pressupost de 180.000 euros que s’executarà aquest any i més de 900.000 euros de cara al 2017 i el 2018. També tenen previst millorar la separativa d’aigües pluvials i residuals, encara que Mortés va destacar que “Ordino és la parròquia que es troba en la situació més positiva, en haver arreglat ja el 90% de la seva xarxa”. També destinaran 315.000 euros a la construcció d’una xarxa de calor que abastirà diferents equipaments com la casa pairal o les escoles velles.

Amb vista al 2017 la parròquia tindrà un pressupost d’11,129 milions d’euros, la despesa corrent serà de 7,23 milions, es destinaran 2,1 milions a inversió i uns 2,7 milions serviran per pagar actius i passius financers. Mortés va apuntar que no s’incrementarà l’endeutament i que el dèficit previst de 0,93 milions s’equilibrarà amb el romanent de tresoreria.

Ordino tindrà nous semàfors amb radar

tracking