La venda de joies es dispara el 2016 com a producte per invertir

La importació d’aquest material ha augmentat un 68% al novembre i un 39% en els darrers dotze mesos

La venda de joies es dispara el 2016 com a producte per invertir

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La importació de joies es va incrementar un 68% al novembre respecte al mateix mes de l’any passat i continua la tendència alcista del 2016. Entre el gener i el novembre s’han importat joies per un valor de 54 milions d’euros, un 49% més que en el mateix període del 2015, que es va fer per un valor de 36 milions. Hores d’ara ja s’han superat les importacions de tot l’any passat, que van ser per un valor de 43,2 milions. Fonts del sector consideren que en l’espectacular increment en les importacions de joies jugarien dos factors: la fi dels secret bancari prevista per al gener de l’any que ve i certa recuperació econòmica. Segons aquestes fonts, alguns estrangers que tenen diners ingressats en bancs andorrans estarien optant per invertir en joies els seus estalvis tenint en consideració que el Principat haurà d’informar els països de la Unió Europea on tenen la residència fiscal dels seus comptes a partir del gener del 2018. Des del sector es considera que aquesta situació és puntual i que els increments de vendes per aquest motiu “són pa per avui i fam per demà”.

Quant a la recuperació econòmica, les mateixes fonts assenyalen que és una realitat que s’està constatant en tot el sector comercial i que sobretot s’està notant entre la clientela espanyola. Malgrat això, consideren que no s’ha acabat el període d’inestabilitat i que aquest fet ve contrastat per les variacions en el valor de les importacions de joies dels dar­rers anys. El 2011 i el 2012 van ser per 33 i 31 milions d’euros, respectivament, mentre que el 2013 i el 2014 es van disparar fins als 47 i els 53, respectivament. L’any passat van baixar a 43,2.

LA PERFUMERIA REVIU PEL 'BLACK FRIDAY' I EL MACROPONT

Les importacions van tenir un segon guanyador al novembre: el sector de la perfumeria, tot i que amb uns increments percentuals més modestos que els de les joies. En aquest cas l’augment ha estat del 21% (14,9 milions d’euros contra 12,3) respecte al mateix mes de l’any passat i del 9% (118 milions contra 108) durant el 2016 respecte del mateix període del 2015. L’increment percentual, segons fonts del sector, és conseqüència de l’obligació de tenir producte a les botigues per cobrir les necessitats dels clients per a dos esdeveniments. Un va ser la celebració del Black Friday –una jornada especial de vendes importada dels Estats Units que es du a terme el divendres després de la festa d’Acció de Gràcies–, el 25 de novembre i el cap de setmana.

L’altre la previsió d’arribada massiva de turistes entre el 2 i l’11 de desembre coincidint amb el macropont de la Constitució espa­-nyola i de la Puríssima. A part de la major activitat per la jornada consumista del novembre i la festiva de desembre, des del sector s’apunta que l’increment de les vendes i en conseqüència de les importacions per fer-ne front té lloc per l’esforç que han fet per tenir preus encara més competitius.

tracking