TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

tradicions

La colla vol consolidar els castells de sis i fer-ne de set

Xavier Martínez, elegit nou encarregat per dirigir l’equip tècnic

La colla vol consolidar els castells de sis i fer-ne de setFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Castellers d’Andorra van elegir ahir Xavier Martínez com a nou cap de colla en una assemblea extraordinària, segons va relatar al Diari el president de l’entitat, Juli Peña. El cap de colla, va relatar Peña, és la persona encar­regada de dirigir l’equip tècnic. Segons va explicar el president, Martínez va destacar que en el seu mandat, que dura dos anys, té com a objectiu “consolidar els castells de gamma alta de sis” com ara pilars o torres. L’altre repte és “fer-ne de gamma baixa de set com el tres de set o el quatre de set”.

Peña va indicar que la candidatura de Martínez, que va ser l’única, va obtenir el suport d’una àmplia majoria.

La funció del cap de colla és dirigir els castellers, dir què ha de fer cadascun i veure quines figures es poden fer. “Si fos un equip de futbol, el president seria l’encarregat de la junta directiva i el cap de colla, l’entrenador, el de l’equip tècnic”, va bromejar Peña.

A més de Martínez, ahir també es va escollir els que l’acompa­nyaran en l’equip directiu, com són el segon cap de colla, el cap de pinya, el dels troncs i el de la mainada.

Fins ara, Peña ocupava els dos càrrecs, tant el de president com el de cap de colla, però aquesta vegada ha decidit no tornar-se a presentar per dirigir la part tècnica. “La colla està creixent cada cop més i això implica més feina”, va argumentar Peña, que va ressaltar que volia més temps per dedicar-se a les seves coses o a la família. Per això, es va mostrar satisfet que Martínez hagi volgut assumir aquest repte. “Està bé que hi hagi gent que continuï i es consolidi la colla de castellers”, va manifestar.

Actualment hi ha 150 persones a la colla, des de castellers fins a grallers. No obstant això, Peña va ressaltar que espera que quan s’iniciï la temporada al gener “la família creixi”.

tracking