turisme

El macropont registra una ocupació del 65%

Un 72% dels establiments hotelers van obtenir uns resultats superiors als recollits l’any anterior

El macropont registra una ocupació del 65%, segons la UHXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació hotelera durant el macropont del 3 al 10 de desembre va arribar fins al 65,44%, segons la Unió Hotelera (UH). Una xifra que valoren “positivament”, va indicar Manel Ara, president de la UH. “L’única manera que teníem per comparar els resultats del pont amb els anys anteriors era prenent com a referència els deu primers dies del mes de desembre i així hem calculat la situació”, va manifestar Ara. En comparació amb l’any anterior, un 72% dels establiments hotelers van obtenir uns resultats superiors, un 21% van ser inferiors i un 7% van indicar que van registrar unes xifres similars.

Les parròquies que més se’n van beneficiar van ser les d’Andor­ra la Vella i Escaldes-Engordany, amb un 80%, i les parròquies altes van recollir unes dades més modestes, situades prop del 50%. Els dies més forts van ser dijous 8, divendres 9 i dissabte 10 de desembre, sobretot divendres. “Ja veiem que acabarem l’any per sobre de l’anterior. Calculem que el tancarem amb unes dades acumulades del 56%”, va dir Ara.

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, també va fer una valoració positiva de les dades de balanç de l’àrea de Mobilitat referents a les entrades de vehicles al Principat. Cinca va destacar que “el dispositiu de coordinació entre els agents de circulació i la policia va funcionar molt bé”, i va expressar que “ens sentim satisfets de com s’ha gestionat la mobilitat malgrat l’increment de més del 5% dels vehicles respecte a l’any passat”. També va exposar que no s’havien produït anomalies com les de l’any passat, quan les cues van arribar a Andorra la Vella i hi havia cotxes aturats dins del túnel de la Tàpia. “Els embussos no van passar de Sant Julià.”

tracking