Turisme

Rècord d'entrada de vehicles durant el pont des del 2005

Els hotels van registrar un bon índex d’ocupació, que va arribar al 85%

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 138.000 vehicles van entrar al Principat durant la primera setmana de desembre, coincidint amb el pont de la Constitució i de la Puríssima a Espanya, va relatar Mobilitat, que hi va afegir que és la millor dada des d’abans de la crisi. En concret, el 2015 van entrar durant el pont 62.000 automòbils, però l’any passat només va durar quatre dies. En comparació amb el 2011, quan la festivitat també es va allargar deu dies, s’ha incrementat un 19,3% el nombre de vehicles absoluts, que entren per alguna de les dues fronteres, i un 26% els que accedeixen des del riu Runer. A més, Mobilitat va destacar que les entrades van ser superiors al 2005, quan els dies de festivitat també van coincidir amb els d’aquest any, tot i no precisar dades. “Amb això s’han superat les perspectives”, van indicar des de Mobilitat, ja que durant aquest pont es preveia que arribessin 135.000 vehicles.

El dia que van accedir més automòbils al país va ser dissabte 3 de desembre, quan van entrar 12.000 vehicles per la frontera del riu Runer i 6.000 per la del Pas de la Casa. La jornada que van entrar més vehicles per la frontera del país veí del sud va ser dijous 8 de desembre, quan van entrar 13.000 automòbils. Per una altra banda, dissabte va ser el dia que la frontera amb Catalunya va registrar més sortides, en concret 13.000.

“On més s’ha notat el moviment de vehicles és a la frontera amb Espanya, que és on era festiu. En el cas de França ha funcionat com qualsevol cap de setmana de desembre”, van dir des de Mobilitat.

Les pistes d’esquí es van beneficiar d’aquest augment d’entrades de vehicles. En el cas de Grandvalira van registrar 73.000 esquiadors la primera setmana de desembre, uns 26.000 més que l’any passat durant aquesta època, segons un comunicat. Aquests, principalment, van venir de mercats de proximitat com Catalunya, sud de França, Madrid, el País Basc i València.

El president de la Unió Hotelera (UHA), Manel Ara, va exposar que s’ha incrementat l’ocupació en els hotels respecte al 2015, tot i no tenir dades concretes. Els dies amb més ocupació van ser des de dijous 8 de desembre fins a dissabte 10. “No hem omplert, però la lectura és positiva”, va manifestar Ara. A les parròquies centrals l’ocupació es va moure entre el 80% i el 85%.

Menys optimistes van ser els comerciants. La presidenta de l’Associació de Comerciants de Carlemany, Susagna Venable, va ressaltar que les vendes han estat pràcticament igual que l’any passat. “La gent mirava molt però no acabava de comprar”, va exposar.

El representant dels comerciants del Fener Boulevard, Joan Babot, va argumentar que com que venim de la Shopping Night i del Black Friday i a partir de la setmana que ve hi ha rebaixes, la gent s’espera a comprar quan hi ha ofertes. “A més, el turista ha vingut per la neu”, va dir Babot.

tracking