POLÍTICA

L'Agència Tributària única, més a prop

Els comuns i el Govern signaran abans que acabi l'any un conveni de col·laboració per crear l'organisme

L'Agència Tributària única, més a propM.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols han tractat aquest avui, durant la reunió mensual que ha tingut lloc a Ordino, l'esborrany del conveni de col·laboració entre els comuns i el Govern per a la creació de l'Agència Tributària única. Està previst que aquesta setmana o la vinent se celebri una reunió entre les dues parts perquè els comuns puguin fer les seves aportacions, i procedir ja a la signatura del conveni. El cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha explicat que un cop se signi el conveni restarà tractar els temes tècnics per acordar la forma i les condicions d'incorporació a aquest organisme, que està previst que es posi en marxa a finals de l'any 2017 o principis del 2018.

El cònsol major de la Massana, David Baró, ha recordat que la posada en marxa de l'Agència Tributària única dependrà en gran mesura de la part legislativa, ja que és el Consell General qui ha d'aprovar la llei. De moment, ha explicat que aquest conveni que preveuen signar en els propers dies contempla la voluntat de creació respectant l'autonomia de les dues parts, ja que “hem de ser eficients i buscar la fórmula que funcioni”. En aquest sentit, ha assegurat que encara no s'ha determinat el personal que aportarà cada Administració, el que sí ha dit és que de moment no es contempla una unificació taxativa.

D'altra banda, els comuns han acordat aportar 1.000 euros cadascun al projecte de cria de la perdiu xerra autòctona, que porta a terme la Federació Andorrana de Caça i Pesca a Sant Julià de Lòria, on s'ha habilitat un terreny per a la criança d'aquesta espècie.

La Reunió de Cònsols s'ha tancat amb la compareixença de la directora de l'Àrea de Banca Comercial de Crèdit Andorrà, Sílvia Cunill; del director de Màrqueting de Crèdit Andorrà, Joan R. Mas, i de la presidenta i vicepresident de l'Associació Regenera, Maria Reig i Jordi Llovera, per explicar els avantatges de la nova línia de finançament per a la construcció o rehabilitació del parc immobiliari, tenint en compte la sostenibilitat mediambiental i l'eficiència energètica.

tracking