Política

Èric Jover nega haver incomplert la Llei de Govern

El ministre respon a les acusacions de diversos digitals que asseguren que ho està fent en ser administrador únic d’una empresa familiar

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, va sortir ahir al pas de les informacions publicades en diversos portals digitals andorrans i espanyols que indiquen que estaria incomplint l’article 4.5 de la Llei de Govern que regula les incompatibilitats dels alts càrrecs. I ho estaria fent per ser el propietari del 100% de les accions i administrador únic de Representacions Jover SLU, l’empresa d’exportació i importació de productes alimentaris que va heretar del seu pare l’any 2014. “Soc taxatiu, no he incomplert la Llei de Govern”, va assegurar ahir Jover, que va explicar que per motius “econòmics” i sobretot “emocionals” va decidir continuar amb una empresa que havia fundat el seu avi.

El ministre, en declaracions als periodistes al final de l’acte en què Demòcrates per Andorra va celebrar el primer aniversari dels resultats obtinguts pel partit a les eleccions comunals passades, va admetre participar en una societat de la qual “soc administrador únic i accionista únic”. Malgrat això, va sentenciar que “no estic incomplint la legislació vigent perquè de fet no tinc remuneració i no he tingut remuneració durant aquest mandat per part d’aquesta societat”. Jover va recordar que tenir dividends des de l’empresa hauria estat legal perquè no entra en incompatibilitat, però “tampoc no he rebut retribució sota la forma de dividends d’aquesta societat”.

Insinuacions i mitges veritats

El titular d’Educació es va referir a la procedència de les informacions. “Avui han sortit uns escrits, no a la premsa sinó a uns mitjans digitals molt concrets que malauradament ja sabem de quin peu calcen i dels quals ja sabem quins són els objectius”, va assenyalar. I hi va afegir que “el que es busca amb aquestes insinuacions, amb aquestes mitges veritats, és desgastar-me personalment i això em sap molt greu”.

Per últim, va assenyalar que el que “intentaré mentre tingui la confiança del partit i del cap de Govern és fer la meva feina. I la meva feina és dedicar-me tots els dies a l’educació. Tots els dies als tres sistemes educatius que tenim aquí i continuar treballant per fer-los els millors possibles”.

Suport del cap de Govern

El cap de Govern, preguntat per l’afer, va dir que “aquestes informacions ni les comento”. Abans, al discurs a l’acte de DA, en va parlar indirectament. “A l’Andor­ra de les confrontacions, dels insults i dels anònims no hi serem presents”, va dir Martí, que va lloar el discurs del conseller de la Massana Albert Esteve respecte que s’ha demostrat que una oposició responsable i constructiva és possible. “En l’àmbit nacional no tenim aquesta sort. No pago perquè es publiquin articles absurds amb l’objectiu de desgastar els adversaris polítics”, va dir.

INDIGNACIÓ A GOVERN PER LA "BAIXESA MORAL" QUE BUSCA LA "DESESTABILITZACIÓ"

El Govern, segons fonts pròximes a l’executiu, considera d’una “baixesa moral inqualificable” l’atac que s’ha produït contra el ministre Èric Jover. Altres fonts del partit demòcrata van considerar “superar tots els límits” la difamació “continuada” amb una “invenció que no s’aguanta i que només busca “la desestabilització del Govern i del país”. Des de DA s’apunta que “la majoria de membres dels governs anteriors que no eren funcionaris, inclosos els caps de Govern, tenien societats o despatxos professionals que van funcionar mentre ells estaven desenvolupant les seves responsabilitats públiques i quan van arribar a Govern, què havien de fer, vendre-les, tancar-les o regalar-les? És ridícul”. Les fonts demòcrates van incidir que “s’han proposat enderrocar el Govern pel civil o pel criminal i esperem que els partits de l’oposició no entrin en aquest joc i que demostrin responsabilitat davant un atac a tota la classe política andorrana”. Des de l’executiu hi van afegir que “la llei de Govern mai ha prohibit tenir societats a nom d’un ministre o d’un cap de Govern, sinó que tinguin contractes amb l’administració o cobrin remuneracions d’una empresa de tercers”.

MARTÍ ANUNCIARÀ CANVIS "MOLT AVIAT"

Toni Martí va declarar ahir durant la inauguració del CAP de la Massana que “molt aviat” el Govern anunciarà el nom del nou ministre de Funció Pública, en substitució de Jordi Alcobé, que va dimitir a principi del mes de novembre. En ser preguntat sobre quan es coneixeran els canvis a l’executiu, el cap de Govern va respondre que “s’està anant amb més presses que pauses” per acabar d’escollir el candidat, i espera que “aquesta setmana o la que ve” ja se sàpiga el nom del nou ministre.

Èric Jover nega haver incomplert la Llei de Govern

tracking