El jutge investiga si els pares de Nadia en són els progenitors

El magistrat ha demanat el certificat original de naixement de la nena

El jutge investiga si els pares de Nadia en són els progenitors

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutge que investiga la suposada estafa en la recollida de donacions populars per Nadia Nerea, la nena que segons els pares pateix una malaltia rara, ha demanat informes al Registre Civil per comprovar les dades de naixement de la menor, ja que dubta que realment en siguin els progenitors biològics, i informació sobre les seves absències al centre on estudia. Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu ha ordenat noves diligències per comprovar totes les dades que els pares de Nadia, investigats per estafa, han fet públiques sobre la nena, entre les quals que pateix una tricotiodistrofia des del naixement. El dubte sorgeix de la declaració del pare, que va dir que “la Nadia és com una filla per a mi”.

El magistrat ha sol·licitat al Registre Civil de Palma, on va néixer la nena, el certificat original en què consten les seves dades de naixement, així com el qüestionari de la declaració de filiació amb què va ser inscrita i l’informe del metge que va assistir el part. També ha sol·licitat el magistrat la relació d’allotjaments a França dels pares de Nadia en els últims cinc anys. El jutge ha oficiat així mateix al metge forense que l’informi sobre l’estat de salut de la nena en virtut dels informes mèdics aportats fins ara.

El magistrat, que divendres passat va enviar a la presó el pare, va retirar la custòdia de la nena als progenitors i la va cedir a una tia materna que viu a Palma, ha acordat citar a declarar dos professors de l’escola de Nadia com a testimonis, i ha demanat informació al centre educatiu en què estudiava sobre les faltes d’assistència a classe de la menor.

El jutge acusa els pares de Nadia de perjudicar la nena amb mètodes que ratllen la mendicitat, per no proporcionar-li tractament mèdic adequat, si realment està malalta, o per mediatitzar-la de manera “insostenible” per aconseguir amb la compassió que la beneficència costegés el seu “alt nivell” de vida.

L’advocat dels pares va indicar ahir que no hi ha res que posi en dubte la paternitat de la petita i va demanar al jutge que verifiqui la qüestió dels professionals que han tractat la nena aquests anys, i dels quals el pare diu saber qui són i on són per exigir atestat d’aquestes teràpies alternatives.

tracking