El CAP de la parròquia atén una seixantena de pacients cada dia

Les instal·lacions, amb un cost de 267.000 euros, es van inaugurar ahir oficialment

El CAP de la parròquia atén una seixantena de pacients cada diaXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre d’atenció primària (CAP) de la Massana, ubicat a la planta baixa de l’edifici comunal Els Arcs, es va inaugurar ahir de manera oficial, encara que la instal·lació ja està en funcionament des de fa mesos. El CAP, tal com va comentar el cap de Govern, Toni Martí, rep un volum de 60 visites diàries, de les quals un 12% són a domicili. “És evident que la instal·lació era una necessitat i sentim una gran satisfacció d’haver-la pogut realitzar”, va expressar Martí, que hi va afegir que un dels fets que li generen més alegria d’aquests últims cinc anys és que “a l’hora de fer inversions no s’han mirat ni colors ni orientacions polítiques”.

El nou centre ocupa un espai de 195 metres quadrats de superfície útil i va ser adequat segons el programa establert pel SAAS. Segons va informar Martí, el cost total de l’obra es va situar prop dels 267.000 euros i s’ha desenvolupat de manera conjunta entre el Govern i el comú. Com va indicar David Baró, cònsol major de la Massana, la corporació va cedir l’espai per poder realitzar l’activitat i Govern va ser l’encarregat de fer la inversió i de gestionar el dia a dia. “Abans pagàvem un lloguer perquè el CAP no s’ubicava en un edifici comunal. Era una despesa que teníem sempre i hi destinàvem una partida que arribava a prop dels 30.000 euros anuals. Ara ja no pagarem lloguer i això significa que podrem traspassar una major inversió a la parròquia”, va explicar Baró.

Martí també va recordar que com a cap de Govern ha “tingut l’honor” de fer nous centres d’atenció primària a Ordino, Andor­ra la Vella, Sant Julià i finalment a la Massana. A més a més, va aprofitar per parlar de la gran relació que hi ha entre comuns i Govern. “Podem tenir diferències, però representem institucions majors i seria una desgràcia que no tinguéssim una bona col·laboració”. A l’acte de presentació també hi van assistir els ministres de Salut, Carles Álvarez, i d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, entre altres mandataris.

tracking