Turisme

Els propietaris dels pisos turístics creuen que el Govern no els escolta

La presidenta del col·lectiu es mostra contrària al canvi d’usos proposat per l’executiu

Els propietaris dels pisos turístics creuen que el Govern no els escoltaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els representants dels allotjaments turístics tenen la sensació que el Govern no recull les seves reclamacions. “No ens escolta. Al Consell es va veure que el Govern es queda amb la seva pròpia filosofia”, va manifestar Valérie Lackner, presidenta de l’Associació d’Empreses d’Allotjament Turístic (AEAT). El Consell General va abordar el text dels establiments turístics el 30 de novembre arran d’una esmena a la totalitat presentada per Liberals d’Andorra (Ld’A). A més, el Partit Socialdemòcrata (PS) també va anunciar 44 esmenes al projecte de llei. Entre d’altres, demanen que es puguin llogar habitacions per a ús turístic per a 31 dies o que no s’endureixi la regulació per a les empreses que lloguen apartaments. Lackner va assegurar que tant liberals com socialdemòcrates sí que recullen bona part de les seves reclamacions.

La representant dels allotjaments turístics va assenyalar que un dels punts als quals s’oposen del projecte de llei és el del canvi d’usos. El text preveu que els edificis en els quals hi hagi més de deu unitats i els pisos d’ús turístic superin el 75% de les quotes hauran de canviar la llicència d’ús residencial per una d’ús hoteler.

No obstant això, Lackner es va mostrar favorable a la proposta del Govern per realitzar controls en els allotjaments turístics. “Les inspeccions serviran per detectar els pisos il·legals. Hi ha molts intrusos”, va manifestar. I va agregar que en portals web s’estan oferint allotjaments amb les mateixes condicions que els de l’AEAT, però que no compleixen els requisits marcats pel Govern.

D’altra banda, Lackner va relatar que estan treballant amb una comissió de treball amb la Unió Hotelera i la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA) per abordar el projecte de llei. Stephi Bastús, responsable de turisme i comerç de la CEA, va exposar que no estan a favor d’unificar les classificacions. Anteriorment, els hotels funcionaven amb estrelles i els apartaments amb claus i el nou projecte preveu que tots es defineixin amb estrelles.

tracking