Numismàtica

Recollida de signatures per denunciar Andorra pels euros

La campanya vol una sanció econòmica de la Comissió Europea al Govern

Recollida de signatures per denunciar Andorra pels eurosXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma de Col·leccionistes i Professionals de Monedes Ultratjats per Andorra iniciarà una recollida de signatures a través de la plataforma Change.org per enviar una petició a la Comissió Europea perquè sancioni el Govern per la distribució de les monedes d’euro andorranes. La recollida de signatures, va assenyalar en declaracions al Diari el portaveu de la plataforma, l’empresari espanyol Rubén Pulido, serà en l’àmbit europeu i estarà oberta a professionals de la numismàtica, col·leccionistes i “qualsevol persona que consideri oportú unir-se a la nostra petició de sanció”.

Els professionals europeus que formen part de la plataforma consideren que la manera com el Govern ha distribuït les monedes andorranes els ha perjudicat econòmicament, i parlen de l’existència d’“un autèntic mercat negre” de venda de peces que hauria pogut arribar a moure “fins a cinc milions d’euros”.

La recollida de signatures per instar la Comissió Europea a sancionar Andorra aniria en paral·lel a la denúncia que els numismàtics encapçalats per Pulido fa mesos que preparen i que presentaran davant del Banc Central Europeu contra l’executiu, per reclamar danys i perjudicis per les pèrdues econòmiques que asseguren haver tingut.

D’altra banda, els representants legals de Pulido estan en espera que arribi la diligència de la justícia andorrana per comparèixer als tribunals espanyols, concretament a Jerez de la Frontera, localitat on resideix el numismàtic, i respondre a les imputacions de la fiscalia contra l’empresari relatives a un delicte de difamacions i calúmnies contra funcionaris públics. L’empresari va denunciar males pràctiques de funcionaris en la distribució dels euros.

tracking