Afers exteriors

Carta a tres comuns sobre el procés independentista català

L’Associació de Municipis per la Independència n’ha enviat 400 a tot el món

Carta a tres comuns sobre el procés independentista català

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat més de 400 cartes a ajuntaments de tot el món per explicar-los una breu història de Catalunya i el procés independentista català. Segons es van fer ressò alguns mitjans de comunicació espa-nyols, entre els consistoris que haurien rebut les missives hi ha tres comuns, si bé no es va detallar quins. Des de l’entitat es va explicar que un dels objectius de la campanya d’internacionalització és evitar els filtres de la diplomàcia espanyola.

Es tracta d’una carta signada per la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, en la qual s’explica on es troba Catalunya, en destaca la seva cultura i s’assegura que l’Estat espanyol “nega el dret a l’autodeterminació” malgrat que existeix una majoria independentista al Parlament català. “Aquesta campanya vol fomentar el contacte de municipi a municipi, per evitar la transmissió d’informació a través dels estats, en què moltes vegades queda aturada. Al món municipal, tenim vies de comunicació directa i aquestes són les que utilitzem”, va argumentar Lloveras.

La carta s’acompanya d’un díptic genèric que s’ha enviat a 194 capital i a les 100 ciutats més grans del món, o d’un text personalitzat per a les 406 ciutats agermanades amb els municipis catalans. Concretament hi ha 249 ciutats i pobles europeus, 76 americans, 22 d’Àfrica i sis d’Àsia que mantenen relacions amb municipis catalans. D’entre ells destaquen un municipi de Burkina Faso, dos de Segenal, un poble sirià, un del Kurdistan, un a la Xina, dos a Rússia, tres de Bòsnia o 144 de França.

tracking