La policia diu que el captador de menors ha deixat d'actuar

La presència policial i el rebombori a les escoles hauria derivat en l’aturada d’intents de captació

La policia diu que el captador de menors ha deixat d'actuarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia ha constatat que el presumpte captador de menors que intentava que pugessin al cotxe ha deixat d’actuar als voltants de les escoles d’Andorra. Segons van indicar fonts properes a la policia, es pressuposa que la presència d’agents prop dels col·legis i el rebombori sobre dels diferents casos han provocat que el presumpte captador de menors hagi deixat d’actuar. Aquest efecte ja era el que es buscava prioritàriament per part del cos, segons altres fonts policials, a causa que la prioritat de la policia sempre va ser garantir que no es produís cap consumació de la captació de nens. En aquest sentit, es va haver de prendre una decisió respecte a si s’optava per una presència molt discreta que anés únicament encaminada a la detenció del possible sospitós o bé optar per una presència visible dels agents que tindria inevitablement una funció dissuasiva. La policia va preferir maximitzar les garanties per a la seguretat dels menors i per tant va situar un dispositiu compost. D’una banda, policies d’uniforme en algunes de les escoles, mentre que en d’altres es va preferir col·locar agents vestits de civil.

La policia continua investigant i s’espera que pugui efectuar-se un arrest de forma relativament ràpida. Aquesta aposta, però, es basa en el fet que el sospitós estigui per Andorra (hi resideixi) i que no es traslladés puntualment a prop de les escoles per a la captació de nens. L’arribada massiva de turistes ha complicat en certa forma les opcions de controls dels vehicles. Cal recordar que es va trametre un avís amb referència a un cotxe de matrícula espanyola i color vermellós. Aquesta característica és compartida per centenars de cotxes de turistes que s’han desplaçat fins a Andorra pel pont de la Puríssima. El principal factor per a la identificació del cotxe sospitós passa per les declaracions dels menors als quals es va convidar a pujar al vehicle i amb l’anàlisi de les imatges de les càmeres de trànsit.

Alerta a les escoles

Les escoles han traslladat als menors l’advertència respecte a les mesures de precaució que han de prendre. Concretament se’ls ha avisat del perill concret d’intentar ser captats i respecte que han d’avisar immediatament els pares o professors en cas que se’ls convidi (o s’intenti) a pujar a un cotxe. Concretament se’ls ha alertat respecte al cotxe vermell de matrícula espanyola.

D’altra banda, fonts del cos van afegir que és perfectament normal la preocupació entre els pares respecte a l’amenaça de la captació de menors però que fins al moment tampoc ha quedat demostrat que existeixi una voluntat expressa de cometre un delicte. La precaució s’ha de mantenir però perquè no es podrà aclarir mentre no se’l detingui.

tracking