Transport

La Interurbana torna a recórrer contra l'adjudicació del Funibús

La companyia considera que la decisió no es correspon al que estipula el plec de bases

La Interurbana torna a recórrer contra l'adjudicació del FunibúsCOMÚ ENCAMP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Cooperativa Interurbana manté la lluita amb el comú d’Encamp per l’adjudicació del servei de transport de passatgers per a la temporada d’esquí, el conegut com a Funibús. Tal com va explicar el president de la companyia, Gabriel Dallerès, la demanda s’entra perquè no s’està d’acord amb la segona adjudicació que va fer la corporació, després que la primera ja acabés als tribunals que van dictaminar que calia anul·lar-la i repetir-la. En aquest sentit, ahir el BOPA va fer públic un avís perquè qualsevol persona que hi tingui un interès directe es pugui adherir a la demanda.

L’afer es remunta quatre anys enrere, quan el comú va convocar el concurs per adjudicar el servei del Funibús, que va acabar en mans de la Hispano Andorrana. Davant d’aquest fet, la Cooperativa Interurbana va presentar un recurs a la corporació perquè considerava que els criteris que s’havien seguit no es corresponien amb el plec de bases. El comú els va denegar el recurs i per això van entrar una demanda a la Batllia, que va sentenciar que l’adjudicació s’havia d’anul·lar. Llavors el comú va recórrer contra la sentència i en segona instància el Tribunal Superior va ratificar la decisió de la Batllia.

Això va fer que el desembre del 2015 el comú es veiés obligat a repetir l’informe i fer una nova adjudicació, que va tornar a ser per a la Hispano Andorrana. Dallerès, però va indicar que “la decisió presenta els mateixos vicis, no es correspon amb l’estipulat al plec de bases”. Per aquest motiu han tornat a engegar el procés en la primera instància. “El que volem és que quedi clar que l’adjudicació no s’ha fet bé i que s’assumeixi que no està ben feta”, va manifestar.

A més, va lamentar la lentitud del procés. I és que l’adjudicació tenia una durada de quatre anys i enguany ja s’arriba a la quarta temporada del servei. “Fa tres anys que discutim el mateix. S’acabarà el termini de prestació del servei i encara no s’haurà resolt”, va indicar, tot exposant que “és fort que en quatre anys no s’hagi pogut dilucidar”.

tracking