El Govern estudiarà la petició de la rotonda

Cinca considera “significatives” les 3.600 signatures perquè se’n faci una al Punt de Trobada

El Govern estudiarà la petició de la rotondaArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del Govern, Jordi Cinca, va assegurar ahir que l’executiu analitzarà la petició de fer una rotonda a l’altura del Punt de Trobada. Una demanda que ve avalada per 3.600 signatures a favor de la construcció d’un punt rodó al quilòmetre tres de la CG-1 que permeti l’accés i la sortida del centre comercial després que el ministeri d’Ordenament Territorial hagi decidit prohibir els girs a l’esquerra a la via. Cinca, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, va explicar que el Govern no ha rebut encara el document amb les signatures i que quan el tinguin analitzaran la viabilitat de la demanda. “Es tracta d’un nombre molt significatiu de signatures que mereixen que analitzem la petició”, va explicar el portaveu de l’executiu.

Malgrat assegurar que s’estudiarà la demanda, Cinca va defensar la decisió del ministeri d’Ordenament Territorial d’eliminar els girs a l’esquerra en aquesta via. “Estem parlant d’una zona crítica de la xarxa viària andorrana, molt transitada i d’accés a Espanya”, va assenyalar el ministre. Després de recordar que els col·lapses en aquest punt de la CG-1 “són significatius” i que no es donen només en dies festius sinó també entre setmana, el portaveu de l’executiu va posar en relleu que “tots els estudis són sempre molt contundents a l’hora de no recomanar els girs a l’esquerra per no provocar més embussos i per evitar accidents en un tram de carretera d’alta velocitat”. I és per això, va recordar, que el ministeri d’Ordenament Territorial va decidir “prohibir els girs a l’esquerra en aquesta i altres zones”.

El text que acompanya les signatures indica que la prohibició dels girs a l’esquerra ha comportat perjudicis importants tant als clients com al personal que hi treballa i que els clients procedents de la frontera espanyola queden desorientats en no poder accedir com tenien acostumat al centre comercial. Igualment, s’assegura que els treballadors es veuen perjudicats en no poder fer el gir habitual per tornar a casa seva i en veure’s obligats a suportar cues i embotellaments fins a la rotonda de la depuradora per poder fer el gir per dirigir-se cap als seus domicilis.

On sí que és segur que es farà una nova rotonda és a Arinsal. El Govern va aprovar ahir els treballs de construcció d’un punt rodó a la CG-5 en aquesta localitat a l’altura de la carretera secundària CS-412. L’empresa adjudicatària del concurs públic ha estat Pidasa Serveis per un import de les obres de 187.398 euros. El termini d’execució dels treballs de construcció de la rotonda és de dotze setmanes.

EDIFICIS SOSPISTOSOS DE TENIR AMIANT

El consell de ministres va aprovar ahir l’adjudicació de les tasques de redacció i direcció dels treballs d’inspecció de diversos edificis de Govern per identificar i localitzar elements que puguin contenir amiant. Està previst que els treballs s’iniciïn el proper mes de gener, amb un termini d’execució de 4 mesos. A Andorra, igual que als països de l’entorn, la utilització de l’amiant en la construcció està prohibida des de fa dues dècades, i només els edificis dels anys vuitanta o anteriors a aquesta data poden contenir amiant sobretot en aïllaments de parets i tubs. De trobar-se amiant en algun edifici s’elaborarà el corresponent pla d’actuació.

tracking