Salut pública

Tècnics francesos revisen la font d'Arinsal

L’empresa Antea Group va començar dilluns els treballs sobre el terreny

Tècnics francesos revisen la font d'ArinsalFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La societat francesa Antea Group va iniciar dilluns passat la investigació sobre la contaminació de la font d’Arinsal, segons un comunicat del Govern. L’empresa, contractada per l’executiu, és la que portarà a terme la investigació oficial del cas, i de moment ha començat amb les tasques sobre el terreny. Els experts estan desenvolupant aquesta setmana els treballs d’investigació a les instal·lacions de la planta envasadora, estudiant el pou de captació i duent a terme una enquesta mediambiental.

Durant aquest mes de gener, s’haurà d’executar un estudi dels traçadors en el qual s’analitzarà les relacions hidràuliques entre el medi superficial i el pou de captació. També se supervisarà la possible relació hidrogeològica entre els probables focus emissors i el pou de captació, així com la vulnerabilitat del pou.

La divisió d’Antea Group de Tolosa que treballa a Andorra “compta amb una elevada competència i experiència en investigacions mediambientals”, segons va ressaltar el Govern en el comunicat.

Els fets es remunten al passat abril quan 4.136 persones de Catalunya es van infectar d’unes gar­rafes d’aigua procedents de la font d’Arinsal. Aquestes ampolles havien estat comercialitzades per la companyia Eden Spring. En concret, la contaminació es va produir per un norovirus d’origen fecal que va provocar un brot de gastroenteritis.

El passat mes d’octubre el Govern va anunciar que contractava l’empresa Antea Group per realitzar la investigació. Els treballs es duran a terme en tres fases i tindran un cost de 67.820 euros.

Tècnics francesos revisen la font d'Arinsal

tracking