La inspecció dels edificis públics per detectar amiant s'iniciarà al gener

Una empresa analitzarà les construccions públiques dels anys 80 o anteriors

L'edifici de Govern en una imatge d'arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper mes de gener s'iniciarà la inspecció dels edificis públics construïts als anys 80 o abans per tal d'identificar si contenen amiant, un material de construcció prohibit des de fa dues dècades. El Consell de Ministres d'avui ha adjudicat els treballs d'inspecció de diversos edificis de l'època que han de ser revisats regularment. L'empresa encarregada de fer-ho serà Pirineu Inspecció i Control per un import de 104.238 euros, i els treballs s'iniciaran al gener del 2017 i tenen una durada prevista de quatre mesos. El ministre Portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que segons el resultat obtingut s'elaborarà el corresponent pla d'actuació en cadascun dels edificis.

Alhora, s'han adjudicat un nombre significatiu de licitacions en curs, entre les quals destaca l'enderroc del camp de futbol d'Aixovall a conseqüència de la no renovació de contracte de lloguer, per un import de 395.004 euros. També s'han adjudicat els treballs de construcció d'una rotonda a la CG5 a Arinsal, a l'alçada de la carretera secundària 412, per un import de 187.398 euros.

Finalment, una altra de les adjudicacions ha estat la dels treballs de trasllat de l'àrea d'anatomia patològica de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell per un import de 139.850 euros i un termini d'execució de dotze setmanes. Cinca ha explicat que aquest servei necessitava una ampliació i millora dels espais actuals perquè es tracta d'un servei central del Centre Hospitalari.

Beca d'estudi Fulbright per a docents universitaris

Avui s'ha aprovat la convocatòria d'una beca per participar en el programa Estudi dels instituts dels Estats Units d'Amèrica adreçada als docents de segona ensenyança, formació professional, batxillerat i tècnics del Ministeri d'Educació.

La beca és gestionada pel Comitè Bilateral Fulbright Andorra, i consisteix en un curs de formació intensiva de cinc setmanes, amb un cost d'uns 12.000 dòlars. El Comitè es fa càrrec de totes les despeses del viatge, tant nacionals com internacionals, l'allotjament i els àpats, i dóna assignacions per llibres, material i activitats culturals.

El període per presentar la sol·licitud s'obrirà l'endemà de publicar la convocatòria al BOPA i es tancarà el 20 de gener del 2017.

tracking