Detingut un pare de 46 anys que hauria agredit el nadó

El menor va ser ingressat a l’hospital el 14 de novembre per unes lesions que van aixecar les sospites dels metges que el van atendre i van informar la policia

Detingut un pare de 46 anys que hauria agredit el nadóFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia va detenir dijous passat al migdia un resident de 46 anys per la presumpta implicació en les lesions que havia patit el fill, un nadó, dies abans. Els fets es remunten al 14 de novembre quan el nen va ingressar a l’hospital per aquestes lesions. L’aspecte de les mateixes va aixecar les sospites dels metges, que van posar els fets en coneixement del cos de policia. Segons van assenyalar fonts del servei d’ordre, les lesions podien comportar algun tipus de responsabilitat per part del pare. La investigació endegada va culminar amb l’arrest del progenitor, dijous passat a la par­ròquia d’Escaldes.

El cas està judicialitzat i n’ha transcendit molt poca informació. El mateix també hauria estat objecte de l’obertura d’un expedient de menors per part d’Afers Socials, que també ha estat derivat ja a la Batllia. I segons fonts properes al Govern, el departament no tenia constància de problemàtiques en el si d’aquesta llar.

Més detencions

La policia va comunicar la detenció del progenitor en el balanç setmanal d’arrestos. Durant la setmana, agents del cos d’ordre també van haver d’intervenir per un presumpte delicte de violència a la llar. Van detenir dijous a la matinada a Canillo una dona resident de 37 anys acusada de maltractaments físics a la seva parella. Els fets haurien ocorregut al domicili que compartien, a la mateixa parròquia de Canillo.

Un no-resident de 29 anys també va ser arrestat per agents del cos per un presumpte delicte de violència de gènere, ja que hauria agredit la seva parella. En aquest cas, el succés es va produir a la sortida d’un local nocturn de la Massana la matinada del dissabte. El jove va ser controlat a la mateixa parròquia.

Els darrers set dies la policia ha controlat, a més, dos homes acusats de delictes contra la salut pública. El primer cas és de dimecres al matí a la frontera del riu Runer. La policia va interceptar un no-resident de 33 anys quan accedia al Principat amb 0,3 grams d’heroïna i 4,7 de marihuana. L’endemà, dijous, i prop de les vuit de la tarda, va ser detingut un jove de 18 anys a Andor­ra la Vella amb una balança de precisió i 9,5 grams de marihuana que presumptament, segons la informació policial, estarien destinats a la venda.

Finalment, en l’àmbit dels delictes contra la seguretat del trànsit, diumenge al migdia va ser detingut un resident de 38 anys que conduïa sota els efectes de l’alcohol i va protagonitzar un accident de trànsit de danys materials a Escaldes. Va donar una taxa d’alcoholèmia d’1,63 en el test que li van practicar els agents. I el mateix diumenge però a la tarda, a Sant Julià de Lòria, es va controlar un jove de 23 anys per saltar-se la prohibició judicial de conduir.

SOSPITES QUE UNA BANDA DE L'EST ESTIGUI AL DARRERE DEL ROBATORI D'UN XALET A ESCÀS

El furt que van patir divendres els propietaris d’un xalet a Escàs, a la parròquia de la Massana, podria haver estat perpetrat per integrants d’una banda de l’Est, segons van informar fonts properes al cas. El modus operandi per accedir a l’habitatge –s’hauria forçat l’entrada–és similar al d’altres robatoris que hi hauria hagut els darrers temps en habitatges del país i es manté la sospita –sense descartar d’altres hipòtesis– que una banda organitzada podria haver estat actuant al Principat. La investigació continua oberta, i el que està confirmat és que encara no s’ha produït cap detenció. Del xalet d’Escàs els lladres se n’haurien endut jo­i­es, entre d’altres objectes.

Precisament fa quinze dies, la policia va fer públic un llistat de recomanacions dirigides a la ciutadania per evitar els robatoris en domicilis durant festius o vacances, moments propicis per a l’actuació de lladres. Un dels consellers és no fer evident que el pis o la casa estan buits amb detalls com ara no abaixar del tot les persianes. També es recomana deixar una còpia de les claus a un veí o algú de confiança perquè periòdicament visiti i revisi el domicili i, a més, buidi la bústia perquè una de plena és un altre element que posa en evidència que no hi ha ningú a casa. Una altra de les recomanacions passa per no fer evident a les xarxes socials que hem marxat uns dies de vacances.

tracking