salut

S'inicien els treballs per trobar l'origen de la contaminació de la font d'Arinsal

Durant tota la setmana, un equip d'experts francesos es troba 'in situ' a les instal·lacions de la planta envasadora

Unes 700 persones s'han adherit a la demanda col·lectiva per l'aigua d'ArinsalXavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquesta setmana han començat els treballs sobre el terreny a la font d'Arinsal per tal d'investigar l'origen i causes de la contaminació que va causar un important brot de gastroenteritis a Catalunya l'abril passat i va obligar a tancar la planta de producció d'Aigües del Pirineu. L'empresa francesa Antea Group, contractada pel Govern, és qui està duent a terme aquestes investigacions.

Durant tota la setmana, informa el Govern, els experts es troben 'in situ' a les instal·lacions de la planta envasadora, estudiant el pou de captació i duent a terme una enquesta mediambiental.

Està previst que durant el proper mes s'executi un estudi dels traçadors en què s'investigaran les possibles relacions hidràuliques existents entre el medi superficial i el pou de captació, la possible relació hidrogeològica entre els probables focus emissors i el pou de captació, així com la vulnerabilitat del pou.

Antea Group és una societat francesa d'enginyeria internacional i gabinet d'assessoria mediambiental. La divisió d'Antea Group de Toulouse que s'ha desplaçat a Andorra compta amb "una elevada competència i experiència en investigacions mediambientals", tal com assenyalen des de l'executiu.

tracking