ocupació

Espot garanteix millores en la formació dels aturats tot i que l'oferta de feina duplica la demanda

Actualment hi ha 370 persones en situació de desocupació i 800 ofertes de treball

Espot garanteix millores en la formació dels desocupats malgrat que l'oferta de feina duplica la demandaSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha indicat que actualment hi ha 370 persones en situació de desocupació i 800 ofertes de treball. Per aquest motiu, ha assegurat que s'han adoptat accions per flexibilitzar les quotes de treball i facilitar la contractació de treballadors de fora, però ha garantit que s'està incidint més en la formació professional i ocupacional de les persones sense feina, per tal que es puguin adaptar molt més a les necessitats actuals de les empreses.

Així, ha indicat, després de la celebració de la Taula permanent de formació en el treball, que el catàleg de formacions professionals s'adapta trimestralment a les necessitats de treballadors i empresaris, després de constatar que hi havia una sèrie de formacions "una mica immutables" que a vegades no es corresponien amb les necessitats dels empresaris.

De fet, aquesta ha estat una de les peticions fetes pels representants sindicals presents a la taula. Gabriel Ubach, en representació de l'USdA, ha explicat que "no pot ser que tinguem quotes de 2.500 treballadors i 500 aturats al Servei d'Ocupació, hi ha alguna cosa que fa molt temps que no es fa bé", i per això creu que s'ha d'incidir més en la formació i en la divulgació d'aquesta formació, ja que "els programes formatius no arriben a tots els treballadors". Ubach considera que el Ocupació ha de fer d'intermediari de tots els contractes laborals del país "perquè és l'única manera de saber quanta gent tenim aturada i quanta gent està en recerca de treball".

De la seva banda, Xavier Espot ha afegit que el sector amb més demanda és el de l'hostaleria i la restauració, i que per aquest motiu s'han obert quotes per a totes les formacions del sector. A més, ha garantit que si s'esgota la quota d'alguna de les professions, el Govern l'ampliarà.

Espot ha aprofitat la reunió per explicar que s'està treballant en una nova llei d'ocupació i en el procés de reforma del Servei d'Ocupació, així com les noves polítiques d'inclusió laboral de les persones amb discapacitat amb la creació d'una xarxa d'empreses inclusives.

tracking