Calvó destaca el paper de l'agricultura en la preservació del medi

Calvó destaca el paper de l'agricultura en la preservació del mediSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va participar durant el cap de setmana en el segment ministerial de la conferència de les parts COP13 del Conveni de la Diversitat Biològica que es va celebrar a Cancun, Mèxic. Segons es va informar ahir des del Govern mitjançant un comunicat, durant la taula rodona d’agricultura, la ministra va explicar les característiques de l’activitat al país, i va ressaltar que es tracta d’una agricultura integrada i que manté un model de cria de races adaptades a la muntanya, fet que afavoreix la protecció dels sòls i el manteniment dels hàbitats. També va referir-se als microproductors del Principat i va remarcar que la llei d’agricultura integra molts dels principis del Conveni que fan referència a la relació entre agricultura i biodiversitat, especialment perquè preveu incentius per a les pràctiques agroecològiques de foment de la biodiversitat, la protecció dels hà­bitats prioritaris i la regulació estricta de l’ús de productes que puguin afectar negativament les espècies, particularment les relacions entre fitosanitaris i pol·linitzadors.

D’altra banda, va exposar els compromisos en matèria mediambiental recollits en l’Estratègia Nacional de la Biodiversitat d’Andorra que es va aprovar el 19 d’octubre passat. A més, va posar en relleu que el Govern està redactant la futura llei de preservació del medi natural, la biodiversitat i el paisatge, un text que recollirà els principis i les obligacions del Conveni de diversitat biològica que a Andorra va entrar en vigor el 5 de maig del 2015.

La trobada va reunir prop de 10.000 participants que van negociar acords per impulsar la conservació i l’ús sostenible de la biodiversitat. De fet, finalment es va adoptar la declaració de Cancun sobre la integració de la conservació i de l’ús sostenible de la biodiversitat pel benestar.

tracking