Noves tendències

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els experts en equipaments d’esquí ja s’han pronunciat sobre algunes de les novetats que arriben i agafen força de cara a aquesta temporada d’hivern. Des de Viladomat indiquen que la tendència apunta que quant a esquís, per exemple, s’està produint un fenomen d’homogeneïtzació. “Sembla que cada cop es busqui més un esquí que serveixi per a tot, que sigui polivalent i que englobi totes les modalitats, que es pugui utilitzar tant per forapista, com per l’esquí de muntanya, per exemple”. Els professionals també comenten que els fabricants d’esquí alpí cada cop tendeixen a crear esquís més lleugers i en canvi, en la modalitat de muntanya es produeix l’efecte contrari i els esquís són cada vegada més durs. Tot i així, quant a materials, expliquen que no hi ha canvis significatius. “Només destacaríem l’ús de fustes de paulònia, que són més exòtiques i més lleu-geres”.

Dins del món de les botes, Albert Naudi, d’Esports Cubil, va destacar que s’està popularitzant molt la d’estil free touring, típica de l’esquí de muntanya. “Cada vegada té més acollida i és la modalitat que ha experimentat més evolució”, i va continuar: “cal dir que faltaven botes lleugeres en el mercat. Aquestes pesen menys i permeten un bon moviment de pujada. A més, tècnicament pots utilitzar-les també per a l’esquí alpí, encara que a les fixacions normals no hi entren”.

Quant a peus, els experts també van indicar que havien aparegut botins calefactats, una nova modalitat de calçat que incorpora una bateria de set hores d’autonomia, i mitjons calefactats, “són molt pràctics perquè els pots fer servir per a tot tipus d’esports”, va apuntar Naudi.

tracking